Închide

Agitație pe piața criptomonedelor | Bitcoin scade sub 50.000 de dolari pe unitate

Avatar
bitcoin, currency, technology

Fotografie de jaydeep_ pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Bitcoin a scăzut ieri sub 50.000 de dolari pe unitate pentru prima oară de la începutul lunii martie.

Piaţa criptomonedelor a pierdut pe ansamblu peste 200 de miliarde de dolari, pe fondul îngrijorărilor că planul preşedintelui Joe Biden de a majora semnificativ taxele pe câştigurile de capital va duce la reducerea investiţiilor în activele digitale, scrie Reuters.

Anterior, presa din SUA a anunțat că administraţia Biden intenţionează să facă o serie de modificări ale codului fiscal, între care un plan de creştere de aproape două ori a taxelor pe câştigurile de capital, la 39,6%, pentru persoane care câştigă peste 1 milion de dolari.

Bitcoin, cea mai valoroasă şi mai cunoscută  criptomonedă, a scăzut vineri la 47.555 de dolari pe unitate, revenindu-şi în timpul tranzacţiilor la 49.667 dolari pe unitate, cu 4% sub nivelul din ziua precedentă.

Ether şi XRP au scăzut cu 3,5%, respectiv cu 6,7%, în timp ce dogecoin a coborât cu 20%, la 0,21 dolari pe unitate, potrivit firmei de analiză a datelor CoinGecko.

Pe parcursul săptămânii, Bitcoin a scăzut cu 11,3%, consemnând cea mai slabă evoluţie săptămânală de la sfârşitul lunii februarie. De la începutul anului, Bitcoin a crescut cu 72%.

scroll to top