Închide

Listarea la New York a companiei UiPath îngroașă conturile co-fondatorului ei, Daniel Dines

Avatar
Daniel Dines

Foto - www.telekomsport.ro

Timp de citire: < 1 minut

Daniel Dines cucereşte topurile miliardarilor, după listarea UiPath pe bursa de la New York. Românul a ajuns pe locul 346 în topul miliardarilor Bloomberg, chiar deasupra miliardarului George Soros, potrivit Adevărul.

Dines, în vârstă de 49 de ani, are acum o avere de 7,63 miliarde de dolari, după un plus de aproape 3 miliarde de dolari obţinuţi în prima zi de tranzacţionare pe bursa de la New York a companiei UiPath. El se regăseşte, de asemenea, în topul Forbes al miliardarilor, pe locul 451, cu o avere estimată la 6 miliarde de dolari.

Singurul român care se mai regăseşte în acest top este Ion Ţiriac, acum al doilea cel mai bogat român, el fiind pe locul 1.833, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari.

De altfel, Daniel Dines, co-fondatorul şi CEO al companiei UiPath  a spus că este încă la începutul unui drum lung către o organizaţie complet automatizată şi precizează că este „incredibil de mândru” că reprezintă prima companie din România care ajunge pe cea mai mare bursă a lumii.

UiPath este o companie care utilizează inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta mari firme şi agenţii guvernamentale să îşi automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitatea şi resursele umane.

scroll to top