Închide

Airbus va renunța la 15.000 de locuri de muncă în întreaga lume, o treime dintre ele în Franța

Avatar
aircraft, airbus, a380

Fotografie de Eisenmenger pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Airbus a prezentat planuri de a renunța la aproximativ 15.000 de locuri de muncă, inclusiv 900 deja alocate în Germania, spunând că viitorul său este în joc după ce pandemia coronavirusului a zguduit industria călătoriilor aeriene, scrie Reuters.

Cel mai mare grup aerospațial european a declarat că va reduce aproximativ 5.000 de posturi în Franța, 5.100 în Germania, 900 în Spania, 1.700 în Marea Britanie și 1.300 în alte părți, pentru un număr total de 14.000.

În plus, compania a fost deja de acord să reducă 900 de locuri de muncă la unitatea sa Premium AEROTEC din Germania.

Mișcarea este supusă discuțiilor cu sindicatele care au reînnoit imediat angajamentele de a se opune concedierilor obligatorii. Airbus a refuzat să le excludă, dar caută plecări voluntare, pensionări anticipate și scheme de angajare parțială pe termen lung. Airbus a spus că dorește să ajungă la o înțelegere referitoare la reducerea locurilor de muncă până în 2021.

“Va fi o luptă puternică pentru a salva locuri de muncă”, a spus Francoise Vallin, din sindicatul CFE-CGC.

Un oficial al ministerului francez al finanțelor a declarat că guvernul se aștepta ca Airbus să utilizeze instrumentele pe care le-a pus la dispoziție pentru a reduce numărul de posturi ce va fi redus. Pe 3 iunie, Reuters a raportat că obiectivele de producție reduse ale Airbus au indicat pe hârtie reduceri de 14.000 de posturi cu normă întreagă.

Airbus are o forță de muncă estimată la 135.000 de oameni, puternic populată de veterani ai dezvoltării originale a proiectului A320. Aproximativ 37% din personal urmează să se pensioneze în acest deceniu.

 

scroll to top