Închide

Companiile aeriene insistă pentru relaxarea condițiilor de călătorie între SUA și Regatul Unit

Avatar
White passenger plane flying over the city during sunset

Fotografie de Shoval Zonnis pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

O coaliție a companiilor aeriene și a unor grupuri de turism a cerut guvernelor din SUA și din Marea Britanie să ridice restricțiile de călătorie între cele două națiuni, invocând succesul campaniilor de vaccinăre, dar și a altor instrumente care limitează răspândirea Covid-19, scrie Bloomberg.

Oficialii ar trebui să anunțe redeschiderea înainte de discuțiile economice ale Grupului celor Șapte  – G7 – programate pentru luna iunie, au declarat grupurile amintite, în scrisori comune adresate președintelui Joe Biden și prim-ministrului Boris Johnson.

„Suntem încrezători că există acum instrumentele potrivite pentru a permite o reluare sigură și semnificativă a călătoriilor transatlantice”, se spune în scrisoarea comună a 49 de grupuri din și sindicate industrie de pe ambele maluri ale Atlanticului. „Redeschiderea în siguranță a frontierelor dintre SUA și Marea Britanie este esențială pentru redresarea economică a ambelor țări după pandemia de Covid-19”.

Exporturile dintre cele două țări, precum și turismul, au un impact semnificativ asupra economiei fiecărei națiuni, subliniind importanța reluării călătoriilor mai aproape de normalul cunoscut, a spus grupul.

Oficialii din industrie din Marea Britanie au spus că, începând chir cu această lună, călătoriile ar putea începe să se redeschidă, dar Casa Albă nu a oferit nicio informație despre când s-ar putea întâmpla acest lucru sau ce măsuri sunt necesare pentru a declanșa o astfel de mișcare.

scroll to top