Închide

Al patrulea val de Covid încetinește creșterea vânzărilor Asos

Avatar
shop, clothes, clothing

Fotografie de jarmoluk pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

În ultimele patru luni ale anului 2021, creșterea vânzărilor Asos a încetinit semnificativ din cauza constrângerilor logistice continue și a incertitudinii crescute cauzate de varianta Omicron.

Performanță internă puternică

Veniturile totale ale grupului de modă online au crescut „doar” cu 2% (5% la valută constantă) la 1,39 miliarde de lire sterline (1,6 miliarde de euro), cu mult mai puțin decât ratele de creștere cu două cifre pe care le vedem de obicei la e-tailerul britanic. . În Europa și în restul lumii, Asos a fost nevoit să încetinească din cauza celui de-al patrulea val de Covid. Deși pagubele din Europa continentală nu au fost prea grave, cu o scădere de 3%, compania de modă și-a văzut veniturile scăzând cu o cincime în restul lumii.

În Regatul Unit și Statele Unite, Asos a continuat să aibă rezultate bune. De fapt, vânzările din Marea Britanie au crescut cu 13%, determinate de cererea puternică de îmbrăcăminte de noapte. În SUA, vânzările au crescut cu 7%, până la 172,6 milioane de lire sterline (205 milioane de euro), în ciuda congestionării semnificative a porturilor și a perturbărilor lanțului de aprovizionare care au împiedicat compania să satisfacă pe deplin cererea.

Creșterea prețurilor

Asos își va crește acum prețurile cu 1 până la 6% pentru a compensa costurile crescute suportate de propriile mărci și mărcile partenere, scrie Fashion Network.

În ciuda încetinirii creșterii, compania de modă se menține la previziunile anterioare pentru întregul an de creștere a veniturilor cu 10-15% și profitul ajustat înainte de impozitare între 110 și 140 de milioane de lire sterline (130-155 de milioane de euro).

scroll to top