Închide

Alpine obține 200 de milioane de euro, inclusiv de la actorul de Hollywood Ryan Reynolds

Avatar
Alpine Ryan Reynolds

Colaj foto: F1.com

Timp de citire: 2 minute

Alpine a obținut o injecție de 200 de milioane de euro de la un grup de investitori, printre care se numără și actorul hollywoodian Ryan Reynolds, pentru a sprijini ambițiile sportive ale companiei franceze în Formula 1.

Alpine se află în prezent pe locul cinci în campionatul constructorilor – cu un loc mai jos decât a terminat în campania trecută – și a căutat investiții pentru a reduce decalajul față de echipele de top din F1.

Grupul de investitori – format din Otro Capital, RedBird Capital Partners și Maximum Effort Investments – a achiziționat o participație de 24% în cadrul echipei de F1, ceea ce plasează valoarea acestora, spun cei de la Alpine, la aproximativ 900 de milioane de euro.

Grupul a lucrat cu echipa Dallas Cowboys din NFL, Liga Națională de Fotbal din America (NFL), clubul francez de fotbal Toulouse FC și echipa engleză de fotbal Wrexham AFC.

Grupul de investitori a achiziționat o participație de 24% în cadrul echipei de Formula 1

Reynolds a cumpărat Wrexham în noiembrie 2020 și, împreună cu colegul său actor și coproprietar Rob McElhenney, a supervizat întinerirea clubului, care a atins apogeul prin câștigarea promovării din nou în Liga engleză de fotbal după 15 ani.

“Formula 1 și Alpine sunt active strategice pentru Grupul Renault. În ultimii doi ani, am relansat Alpine, capitalizând pe emblematicul său coupe sportiv A110, impulsionându-l prin intrarea în Formula 1, unde își propune să devină un concurent în campionat. Acest parteneriat va accelera dezvoltarea Alpine F1 prin diversificarea surselor de venit și creșterea valorii mărcii.”,

a declarat directorul general al Grupului Renault, Luca de Meo, citat de F1.com.

Laurent Rossi, CEO al Alpine, a adăugat:

“Această asociere este un pas important pentru a ne spori performanța la toate nivelurile. În primul rând, Otro Capital, RedBird Capital Partners și Maximum Effort Investments, în calitate de actori internaționali cu o experiență solidă în industria sportului, vor aduce expertiza lor recunoscută pentru a ne impulsiona strategia media și de marketing, esențială pentru a ne susține performanța sportivă pe termen lung. În al doilea rând, veniturile suplimentare generate vor fi, la rândul lor, reinvestite în echipă, pentru a accelera și mai mult planul nostru Mountain Climber, menit să ajungă din urmă echipele de top în ceea ce privește facilitățile și echipamentele de ultimă generație.”

Investiția se concentrează doar în jurul echipei de Formula 1, divizia de motoare Renault din Viry nefăcând parte din tranzacție și rămânând în întregime în proprietatea Grupului Renault.

Vestea vine ca parte a unui anunț mai amplu din partea Alpine, care își propune să atingă venituri de 8 miliarde de euro în 2030 și să atingă pragul de rentabilitate în 2026.

Echipa de Formula 1 este doar o parte a afacerii, ramura auto urmărind să dezvolte propria platformă de înaltă performanță pentru viitoarele sale mașini sport 100% electrice – care vor avea o gamă de șapte modele, inclusiv un viitor roadster și noul A310.

scroll to top