Închide

Amazon a vândut 100.000 de articole pe minut în Prime Day

Avatar

Fotografie de Marques Thomas pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Amazon a vândut un număr record de 300 de milioane de produse în timpul Prime Day din această săptămână – aproximativ 100.000 de articole pe minut au trecut pe ghișeul digital. Gigantul tehnologic nu comentează cifra de afaceri, potrivit RetailDetail.eu.

Sprijin pentru întreprinderile mici

Amazon Prime Day 2022 a fost cea mai mare din istoria evenimentului de chilipiruri, a declarat Amazon, când campania de reduceri de marți și miercuri s-a încheiat. Peste 300 de milioane de articole au fost vândute în întreaga lume, ceea ce înseamnă 100.000 de articole pe minut. În total, se spune că cei ce au cumpărat au „câștigat” 1,7 miliarde de dolari în reduceri, aproximativ cinci dolari per achiziție.

Consumatorii au comandat în principal de la partenerii externi de vânzări de pe piață: creșterea vânzărilor lor a depășit-o pe cea a vânzărilor proprii ale Amazon, a raportat compania. Cu trei săptămâni înainte, Amazon lansase pe platforma sa o campanie pentru întreprinderile mici: intitulată Support Small Businesses to Win Big, Amazon a organizat un fel de tombolă cu care cumpărătorii puteau câștiga premii dacă comandau de la micile afaceri. Clienții au cheltuit trei miliarde de dolari în perioada de trei săptămâni.

Unele dintre categoriile cele mai vândute la nivel mondial au fost electronice de larg consum (fie că sunt produse Amazon sau nu) și mobilier pentru casă. Cumpărăturile se făceau în principal seara, dar pentru prima dată și prin „comerț live”.

scroll to top