Închide

Mango intră într-o „nouă etapă de creștere”

Avatar
shopping, clothing, clothes

Fotografie de markusspiske pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Casa de modă spaniolă Mango și-a văzut vânzările crescând cu un sfert în prima jumătate a anului și a depășit din nou nivelurile pre-Covid, potrivit RetailDetail.eu.

Investițiile s-au triplat

În prima jumătate a anului 2022, Mango și-a crescut vânzările cu 24,8 %, până la 1,2 miliarde. Vânzările au fost mai mari decât în ​​prima jumătate a anului 2019, când pandemia de Covid nu a lovit încă sectorul de retail. De asemenea, se spune că profitul brut este mai mare decât acum un an, dar compania nu oferă cifre concrete în acest sens. Cu toate acestea, datorită bazei de comparație puternice, vânzările online au scăzut cu 3,9 %.

CEO Tony Ruiz spune că rezultatele arată că Mango se află într-o nouă fază de creștere, relatează Fashion Network. Franța, Italia, Spania și Regatul Unit sunt astăzi principalele piețe, dar brandul își concentrează investițiile și pe Statele Unite și India. Mango și-a accelerat deja expansiunea recent și și-a eficientizat operațiunile, dar va investi mult mai mult în acest an: își mărește bugetul de investiții la 124 milioane de euro, de trei ori mai mult decât o va avea în 2021.

Mango vrea să deschidă încă 300 de puncte de vânzare în Spania și Franța până în 2025, în timp ce magazinul său emblematic de pe Boulevard Haussmann din Paris a primit recent o schimbare de look. În Italia există un plan de expansiune ambițios, mai ales în sudul țării. Până în 2024, Mango vrea patruzeci de magazine în Statele Unite, pe deasupra noului flagship de pe Fifth Avenue din New York. Până la sfârșitul acestui an, lanțul speră să aibă peste 2.600 de magazine în întreaga lume.

scroll to top