Închide

Ambasadorul Rusiei la București acuză gratuit 3 bănci de la noi de rele tratamente asupra rușilor

Avatar
Valery Kuzmin Ambasador Rusia Costi Duma 51123100

Foto: Costi Duma

Timp de citire: < 1 minut

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România a făcut niște declarații controversate pentru un post de televiziune rusesc. Conform agenției naționale rusești TASS, ambasadorul susține că a transmis autorităților de la București exemple concrete în care rușilor le-au fost încălcate drepturile. Astfel, ambasadorul chiar numește “Raiffeisen, Banca Transilvania și BRD”, pe care le acuză că au refuzat să mai ofere servicii cetățenilor ruși. Dar apoi o scaldă și declară că nu a fost chiar așa.

“O serie de bănci situate în România refuză să ofere servicii cetățenilor ruși, argumentând că aceștia au pașaport rusesc. Situația aici este destul de tensionată, deoarece (…) avem de-a face cu o țară care este activistă în cadrul NATO și a UE. Au fost deja cazuri repetate în care cetățenilor ruși care se află aici în rezidență permanentă, de exemplu, li s-a refuzat serviciile bancare de către Raiffeisen, Banca Transilvania, BRD”, a afirmat ambasadorul.

Însă, spre finalul intervenției sale pentru TASS, Valery Kuzmin a revenit asupra declarațiilor și a scăldat-o. De fapt bancherii nu și-au făcut decât treaba:

“Într-adevăr, există precedente de natură pozitivă, când, ca răspuns la solicitările urgente de clarificare a problemelor privind conturile, mai multor clienți li s-a permis pur și simplu să scrie o declarație și li s-au deblocat în final conturile.”, a nuanțat Kuzmin 180 de grade problema.

scroll to top