Americanii, interesați să se mute în străinătate după victoria lui Trump. Câți ar pleca de fapt?

,
Autor:    -  
architecture, urban, street
Fotografie de miguelbarrera3 pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Americanii dezamăgiți de rezultatul alegerilor din SUA și-au exprimat nemulțumirea online, căutările legate de mutarea în străinătate crescând în urma rezultatelor cursei prezidențiale, potrivit CNBC.

Google Trends a arătat că căutările legate de „plecarea din țară” și „cum să te muți în …” au crescut după vestea că Donald Trump se va întoarce la Casa Albă.

Căutările pentru „cum să mă mut în Canada” au atins vârful la 6 noiembrie, Google Trends arătând că interesul pentru această expresie este mai mare în statele democrate, precum Vermont, Maine, Oregon și Washington.

Cei care au căutat „pot să mă mut în altă țară” au fost cei mai mulți în două state pivot „blue wall” – Wisconsin și Pennsylvania, pe care NBC News le-a numit pentru Trump – precum și în Oregon, Minnesota și Indiana.

Un sondaj realizat la începutul acestei luni a arătat că 21% dintre americani au declarat că s-ar gândi să se mute în străinătate dacă candidatul lor preferat ar pierde cursa.

Cu toate acestea, sentimentul părea să fie fondat mai degrabă pe frustrare, decât pe o intenție reală, potrivit sondajului realizat de Casino.org, care oferă știri, informații și cercetări jucătorilor.

Dintre cei intervievați, aproape 60% au spus că ar fi „foarte puțin probabil” să se mute, în timp ce doar 2,6% au spus că ar fi „foarte probabil” să plece.

Unde vor americanii să se mute

Canada se află, din nou, în fruntea listei, unul din cinci americani alegând-o ca destinație preferată după rezultatul dezamăgitor al alegerilor prezidențiale.

Regatul Unit a ocupat locul al doilea pe listă, urmat de Japonia – atracția actuală a turismului asiatic – pe locul al treilea.

Națiunea din Asia de Est este una dintre economiile avansate cele mai omogene din punct de vedere etnic din lume, cu rate scăzute de imigrație. Cu toate acestea, pe fondul schimbărilor demografice care rezultă din îmbătrânirea populației și reducerea forței de muncă, țara se deschide străinilor.

La începutul acestui an, Japonia a lansat o viză „Nomad digital”, care permite străinilor calificați să rămână în țară pentru o perioadă de până la șase luni. Programul este deschis celor care lucrează pentru companii non-japoneze și câștigă cel puțin 10 milioane de yeni japonezi pe an (65.330 de dolari).

Iată topul țărilor în care respondenții s-au arătat interesați să se mute, în cazul în care candidatul lor preferat pierde alegerile:

  1. Canada
  2. Regatul Unit
  3. Japonia
  4. Australia
  5. Italia
  6. Irlanda
  7. Noua Zeelandă
  8. Elveția
  9. Spania
  10. Franța
  11. Suedia
  12. Germania
  13. Olanda
  14. Costa Rica
  15. Mexic

Coreea de Sud se află, de asemenea, pe locul 21, urmată de Filipine pe locul 22 și Thailanda pe locul 23.

Motive pentru mutarea în străinătate

Potrivit raportului, printre cei care și-au manifestat interesul de a se muta în străinătate, „cultura” a fost citată drept principalul motiv, urmată de locurile de muncă și asistența medicală.

Taxele și educația au fost fiecare citate de aproximativ 3% dintre respondenți ca motive pentru a se muta în străinătate în urma unei înfrângeri a candidatului preferat, conform sondajului.

Sondajul a intervievat peste 4 000 de americani, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cu privire la sentimentele lor legate de plecarea în străinătate în urma rezultatului alegerilor prezidențiale din 2024 din SUA.

Un sondaj național realizat de NBC News în septembrie a arătat că aproape două treimi dintre americani au declarat că țara se află pe o „cale greșită”, în scădere față de 73% care au indicat același lucru în ianuarie 2024.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!