Închide

Amicii lui Putin, motiv nou să viziteze Rusia: alcool nelimitat la ”all-inclusive”, prin lege

Avatar
russia, moscow, hotel ukraine

Hotelul ”Ukraina” din Moscova, cel mai înalt hotel din Rusia și din Europa. Fotografie de andreasley pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Băuturile alcoolice din producția internă vor fi furnizate în cantități nelimitate la prânz și la cină în toate hotelurile rusești care funcționează în sistemul ”all inclusive”, potrivit unei noi reglementări care modifică standardul privind ”serviciile de cazare all-inclusive și ultra-all-inclusive” aprobat de autoritatea rusă pentru standardizare Rosstandart, potrivit agenției ruse de presă TASS.

Este pentru prima dată când se stabilesc prevederi minimale obligatorii pentru furnizarea serviciilor ”all inclusive” și ”ultra all inclusive” pe piața turistică din Rusia.

”Băuturile alcoolice fabricate în Rusia trebuie să fie disponibile în cantități nelimitate, în regim de bufet, la mesele de prânz și cină, precum și la punctul de alimentație suplimentar”, se arată în documentul citat de agenția de presă TASS.

Totodată, normele indică faptul că unitățile de alimentație au obligația de a pune la dispoziția clienților cel puțin un tip de bere, cel puțin trei tipuri de vin roșu/alb sec/demidulce și cel puțin două feluri de tărie sau cocktail-uri bazate pe tării.

Conform standardului, băuturile răcoritoare și băuturile calde fără alcool trebuie să fie disponibile în cantități nelimitate la bufet și la punctele de alimentare suplimentare.

Astfel, vor fi disponibile în mod obligatoriu cel puțin trei tipuri de cocktailuri fără alcool.

Totodată, dacă hotelul funcționează în sistem ”ultra-all-inclusive”, atunci trebuie pună la dispoziția oaspeților cel puțin cinci tipuri de tărie, atât de producție locală, cât și de import, și cel puțin șapte tipuri de cocktail-uri pe bază de tării. În plus, hotelurile ultra-all-inclusive de cinci stele vor oferi vin spumant în cantități nelimitate la micul dejun.

În cazul hotelurilor în sistem ”all-inclusive” de cel mult trei stele, acestea trebuie să aibă cel puțin două baruri, hotelurile de patru stele vor avea cel puțin trei baruri, iar cele de cinci stele cel puțin patru baruri.

În hotelurile cu servicii ”ultra-all-inclusive”, numărul lor recomandat, în funcție de categorie, este de două, patru și, respectiv, șase baruri.

Programul maxim de deschidere al barurilor din hotelurile cu servicii all-inclusive este de până la ora 1 dimineața, dar în hotelurile de patru și cinci stele cu servicii ultra-all-inclusive, cel puțin un bar trebuie să fie deschis non-stop.

Documentul conține de asemenea norme privind numărul de camere, mese, disponibilitatea elementelor de infrastructură, parametrii și caracteristicile acestora, evenimente de divertisment, servicii sportive, activități pentru copii, servicii spa și servicii necesare complexelor acvatic și de divertisment.

Rosstandart a aprobat standardul pentru furnizarea de servicii hoteliere all-inclusive și ultra-all-inclusive în Rusia în ianuarie 2023, normele urmând să intre în vigoare la 30 iunie 2023.

scroll to top