Închide

Amsterdamul schimbă foaia și interzice consumul de ”delicatese” în Cartierul Roșu, din luna mai

Avatar
amsterdam, canal, night

Fotografie de 3005398 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Autoritățile din capitala olandeză, Amsterdam, au anunțat schimbarea regulilor de comportament și consum în zona Cartierului Roșu. Astfel, începând de la jumătatea lunii mai, când vor intra în vigoare noile reglementări, fumatul de canabis pe stradă va fi ilegal. Noile norme urmăresc să îmbunătățească standardul de viață al locuitorilor, care s-au plâns de mult timp de necazurile pe care le cauzează turiștii, scrie presa olandeză, citată de BBC.

Mai mult, lucrătorii sexuali vor fi nevoiți să își închidă ”prăvăliile” la ora 3 dimineața.

Potrivit presei de la Amsterdam, aproape toți consilierii municipali au susținut luarea de măsuri pentru a reduce neplăcerile de care s-au plâns locuitorii din zonele afectate.

Consiliul local al orașului a mai anunțat că restaurantele și barurile se vor închide, vinerea și sâmbăta, la ora 2 dimineața și că nu va fi permisă intrarea în localuri a noilor clienți după ora 1 dimineața.

Și în prezent, vânzarea de alcool în magazinele generaliste sau specializate, precum și în cafenelele sau barurile din Cartierul Roșu este interzisă de joia până duminica, după ora 16.00. Acum, consiliul local le va cere vânzătorilor să scoată cu totul băuturile alcoolice din vitrine și să le depoziteze în locuri ascunse publicului.

De altfel, consumul de alcool este interzis în majoritatea spațiilor publice din Amsterdam.

Capitala olandeză este binecunoscută pentru ”coffee-shop”-urile în care se poate consuma canabis la discreție, iar o parte bună din turiștii care vin în oraș sunt atrași tocmai de acest lucru. De cealaltă parte, localnicii se plâng de multă vreme că, pe lângă turiști, legea relaxată atrage și dealeri stradali dubioși, iar abuzul de droguri și alcool a condus la creșterea periculoasă a ratei criminalității.

Conform legislației actuale din Olanda, deținerea, producerea sau traficul de droguri constituie o infracțiune.

Cu toate acestea, olandezii au o așa-numită ”politică de toleranță”, care permite cafenelelor să vândă canabis, în anumite condiții stricte. Una dintre aceste condiții este ca activitatea din aceste localuri să nu provoace neplăceri vecinilor, iar guvernul le-a recomandat, în repetate rânduri, să nu mai atragă consumatorii străini de droguri prin diverse mijloace de marketing.

Pe lângă noile legi, consiliul local din Amsterdam va lansa în primăvară o campanie cu titlul ”Stai departe!”, care îi va viza pe turiștii care vizitează orașul strict pentru consumul de de droguri, alcool și servicii sexuale.

scroll to top