Închide

ANALIZĂ: Care aeroporturi din Europa au înregistrat cele mai multe anulări vara aceasta?

Avatar
airport, man, travel

Fotografie de Skitterphoto pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Aeroporturile cu cel mai mare număr de anulări de zboruri din vara aceasta sunt Luton (Londra), Viena şi Santorini (Thira), iar aeroporturile cu cele mai puţine anulări, Zaragoza (Spania), Corfu (Grecia) şi Istanbul, arată datele unei companii tehnologice de călătorii.

„Cele mai rezervate aeroporturi de destinaţie pentru luna august sunt Luton, Milano Bergamo International şi Bruxelles South Charleroi, iar cele mai multe anulări de până acum s-au înregistrat în Luton, Aeroportul Internaţional Viena şi Aeroportul Naţional Santorini (Thira). Aeroportul Internaţional Atena şi cel din Gatwick sunt şi ele pe lista aeroporturilor cu un număr ridicat de anulări. Călătorii pot încerca destinaţii alternative pentru vacanţe, pentru a evita riscul anulării zborurilor sau a bagajelor întârziate sau pierdute.

Printre aeroporturile cu un număr scăzut de anulări se numără Zaragoza (Spania), Aeroportul Internaţional Corfu (Grecia) şi cel din Istanbul (Turcia)”, conform datelor furnizate de Kiwi.com, citate de Digi24.

Vara aceasta, oameni din toată lumea călătoresc intens iar românii nu fac excepţie, ajungând pe locul 9 în topul naţionalităţilor care se deplasează internaţional cu ajutorul acestei companii în luna august.

În această lună de vară sunt cele mai puţine rezervări pentru călătorii, în condiţiile în care românii călătoresc cu 38% mai puţin decât în iunie şi cu 40% mai puţin decât în iulie.

„Prima săptămână din august este cea mai aglomerată pentru călătorii din România către alte destinaţii, cu o scădere de 24% pentru a doua săptămână şi 40% pentru cea de-a treia. Totuşi, datele se pot schimba, având în vedere că vara aceasta 47% dintre români îşi cumpără biletele cu mai puţin de două săptămâni înainte, 11% le achiziţionează cu 4-6 zile înainte de plecare, iar un procent de 19% cu doar 3 zile sau mai puţin înainte”, arată datele companiei de călătorii.

Între iunie şi iulie 2022, compania a înregistrat în România o rată a anulărilor din partea companiilor aeriene de 4,07%, faţă de 1,39% în lunile aprilie şi mai, pe când în august aceasta este de 2,83%. Este de aşteptat ca numerele din această vară să scadă semnificativ în toamnă. Până acum, pentru luna septembrie, companiile aeriene au o rată a anulărilor de 1,83%, arată sursa citată.

De asemenea, există o creştere voluntară a ratei anulărilor din partea pasagerilor: comparativ cu 3,65% în lunile aprilie şi mai, în ultimele 2 luni aceasta a ajuns la 4,8%. Până acum, pentru luna august, aceasta se situează la 2,17%, iar pe moment, pentru luna septembrie este de 1,41%.

Datele au fost extrase în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2022 pentru perioada verii.

scroll to top