Închide

Angajări masive anunțate la Ferrari. Compania adaugă și noi bonusuri de competivitate

Avatar
ferrari, monte carlo, auto

Fotografie de danfador pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ferrari va angaja 125 de persoane în luna ianuarie a anului viitor și același număr până la sfârșitul lunii iunie 2024. Planul de extindere a forței de muncă a fost anunțat împreună cu alte inițiative favorabile angajaților, cum ar fi un nou bonus de competitivitate, un plan de proprietate asupra acțiunilor și o consolidare a programului de asistență socială, anunță Corriere della Sera.

„Ferrari este alcătuit din oameni, care au fost, sunt și vor fi în mod constant în centrul atenției noastre”, a subliniat Benedetto Vigna, CEO al Ferrari. „Aceste inițiative răspund dorinței de a recunoaște sentimentul de apartenență care ne face unici și de a continua să îl consolidăm în această călătorie de căutare continuă a excelenței.”

Până la începutul anului 2024, se explică într-o notă, va fi lansat un plan de acționariat generalizat. Fiecare angajat, pe bază de voluntariat, va deveni acționar al Ferrari, primind acțiuni, în mod gratuit, pentru o valoare de alocare unică în limita a aproximativ 2.065 de euro, conform reglementărilor fiscale relevante.

Planul va fi alimentat din fondul de acțiuni proprii, scrie G4Media. În cazul în care angajatul păstrează acțiunile timp de cel puțin 36 de luni, compania îi va acorda o nouă alocare de acțiuni de până la 15% din valoarea primei alocări. Ferrari va suporta, de asemenea, cheltuielile legate de gestionarea planului și de pozițiile individuale ale angajaților. Compania intenționează să extindă acest plan la angajații tuturor companiilor străine ale grupului.

Ferrari a reînnoit apoi acordul cu sindicatele. Noul acord va fi valabil pentru perioada de patru ani, din 2024 până în 2027, timp în care bonusul poate depăși 17.000 de euro, iar angajaților li se va oferi posibilitatea de a converti, în mod voluntar și în conformitate cu reglementările specifice, o parte din valoare în acțiuni ale companiei, până la un maxim de 3.000 de euro pe an.

scroll to top