Închide

Anisie: Termenul de livrare a 250.000 de tablete pentru copii – 10 septembrie

Avatar
Monica Anisie

Foto - digi24.ro

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că termenul de livrare pentru cele 250.000 de tablete care vor fi achiziţionate pentru copiii din familii defavorizate este 10 septembrie, fiind solicitată şi asigurarea conexiunii la internet, scrie AGERPRES.

Anisie a precizat că Ministerul Educaţiei pregăteşte şi achiziţia a 74.000 de laptopuri pentru 1.100 de licee.

“La momentul acesta Guvernul a alocat banii necesari pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete pentru acei copii din mediile defavorizate. Sunt copii care au nevoie de aceste echipamente electronice. Prin urmare, aşteptăm ca achiziţia să fie definitivată de Oficiul naţional de achiziţii. (…) Deja, înţeleg că au fost realizate oferte, termenul din caietul de sarcini este 10 septembrie, termen de livrare, prin urmare ar trebui să se întâmple. În acelaşi timp trebuie să ne uităm şi la faptul că în această perioadă foarte mulţi primari s-au organizat şi au achiziţionat echipamente electronice pentru copii. De exemplu, la Cluj au fost achiziţionate tablete pentru toţi elevii. În acelaşi timp, Ministerul Educaţiei pregăteşte (…) achiziţia a 74.000 de laptopuri pentru peste 1.100 de licee. Prin urmare, achiziţie pentru liceu – 74.000 laptopuri, achiziţie pentru copiii din familiile defavorizate – 250.000 de tablete. Ne preocupă ca în septembrie să începem şcoala, noi ne dorim în sala de curs, dar dacă situaţia epidemiologică o va impune, să putem folosi ca alternativă învăţământul online”, a precizat Anisie.

Ea a adăugat că Ministerul Educaţiei a prevăzut în caietul de sarcini achiziţionarea acestor echipamente şi conexiune la internet.

“Deci operatorii care vor câştiga acea achiziţie vor trebui să-şi asume că şi conexiunea la internet este asigurată”, a mai spus Anisie.

scroll to top