Închide

Aniversare | 15 ani de la deschiderea bazei Wizz Air la Cluj-Napoca; 40 de destinații, în 16 țări

Avatar
Wizz Air A32195e9598dd1af6a18ba03ff00007faa96 E4381e47

Sursa foto: Wizz Air.

Timp de citire: 3 minute

Compania aeriană low-cost Wizz Air a sărbătorit luni cea de-a 15-a aniversare a bazei sale din Cluj-Napoca, deschisă pe 15 mai 2008. De la primul zbor internațional de la Cluj-Napoca la Budapesta, în 2007, un total de aproape 17 milioane de pasageri au rezervat bilete cu Wizz Air către și dinspre Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj, potrivit unui comunicat de presă al transportatorului aerian.

Compania s-a dezvoltat semnificativ din 2007, extinzându-și rețeaua de rute și crescând numărul de zboruri, către 40 de destinații și 16 țări. Astfel, baza din Cluj-Napoca a devenit a doua cea mai mare bază WIZZ din România.

În prezent, Wizz Air conectează Clujul cu Viena, Bruxelles, Larnaca, Lyon, Nisa, Paris, Berlin, Dortmund, Frankfurt, Memmingen, Nürnberg, Chania, Corfu, Zakynthos, Tel-Aviv, Bari, Bologna, Catania, Milano, Napoli, Perugia, Roma, Veneția, Malta, precum și Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca, Valencia și Zaragoza. În afară de aceste rute, compania aeriană efectuează zboruri și către Abu Dhabi, Dubai, Malmö, Basel, Birmingham, Leeds, Liverpool și Londra.

În 2023, Wizz Air va oferi peste 2,5 milioane de locuri pentru pasagerii din Cluj-Napoca.

Compania aeriană a mărit numărul membrilor echipajului de la baza sa din Cluj-Napoca la peste 200 însoțitori de zbor și 100 de piloți, găzduind 7 aeronave, contribuind la dezvoltarea comunității și economiei locale, precum și la stimularea pieței locale de muncă în aviație și în sectorul turismului.

Wizz Air caută constant candidați energici și pozitivi pentru posturile sale de echipaj de cabină și echipaj de zbor în România și în rețeaua WIZZ. Următoarele zile de recrutare a mebrilor echipajului de cabină pot fi găsite aici.

Compania aeriană operează una dintre cele mai noi flote din lume, cu o vârstă medie de 4,5 ani, permițând Wizz Air să atingă cea mai scăzută intensitate anuală de carbon în 2022, care s-a situat la 55,2 grame per pasager-kilometru. Wizz Air lucrează în mod constant la inițiative de eficientizare a consumului de combustibil și la alte proiecte de sustenabilitate, arată compania în comunicatul citat.

Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus:

”Suntem bucuroși să sărbătorim cea de-a 15-a aniversare a operațiunilor din Cluj-Napoca, care este o bază importantă pentru noi încă din 2008. În ultimii 15 ani, am observat o creștere semnificativă a numărului de pasageri care călătoresc spre și dinspre Cluj și suntem mândri că am jucat un rol important în conectarea orașului cu alte destinații din Europa și nu numai. Wizz Air rămâne dedicată pasagerilor români și misiunii de a oferi ocazii de călătorie la prețuri accesibile, pentru a descoperi noi destinații minunate.”

David Ciceo, Director General, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a declarat cu această ocazie:

”Din 2007, când Wizz Air a început să opereze în Cluj-Napoca și mai apoi din 15 mai 2008, când aici a fost înființată o bază operaţională Wizz Air, compania aeriană și-a dezvoltat semnificativ operațiunile și a creat un efect de undă constructiv pentru economia locală, fapt care a adus multe alte beneficii pentru întreaga regiune. În calitatea mea de Director General al Aeroportului Internațional «Avram Iancu» Cluj, vreau să subliniez importanța operațiunilor Wizz Air, deoarece asigură un flux de trafic consistent şi de încredere, care este esenţial pentru eficiență operațională și profitabilitate. Aeroportul Internațional Cluj și Wizz Air au stabilit atunci un parteneriat de lungă durată, care se dovedește astăzi că a fost de un real succes, livrând un număr de 40 de destinații în Europa și Orientul Mijlociu, pentru călătorii noștri din Transilvania şi nu numai.”

Zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri și aeronave Airbus A321neo cu 239 locuri.

scroll to top