Închide

ANPC anunță controale făcute de inspectori fără telefon mobil. De ce s-a luat această măsură?

Avatar
ANPC

Foto: ANPC

Timp de citire: 2 minute

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă că, în timpul acţiunilor de control de mare amploare, comisarii îşi vor lăsa telefoanele mobile la birou şi vor folosi staţii de emisie-recepţie pentru a comunica. Măsura a fost luată “pentru a fi limitate drastic orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare şi a preveni eventuale acuzaţii de lipsă de integritate”.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) arată, joi, într-un comunicat de presă, că a mai parcurs o etapă în aplicarea strategiei interne de integritate şi combatere a corupţiei, fiind făcute toate demersurile necesare pentru implementarea procedurii de control în cazul acţiunilor  de mare impact.

“Astfel, pentru a fi limitate drastic orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare şi a preveni eventuale acuzaţii de lipsă de integritate, comisarii ANPC îşi vor lăsa la birou telefoanele mobile pe toată durata acţiunilor de amploare, comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, fiind asigurată cu ajutorul celor 20 de staţii de emisie-recepţie performante, achiziţionate special pentru aceste operaţiuni”, se menționează în comunicat.

Conform sursei citate, frecvenţa de comunicaţii folosită va fi una protejată şi sigură, astfel încât coordonatorii acţiunilor şi comisarii prezenţi pe teren vor putea comunica în cel mai sigur mod cu putinţă, fiind astfel exclusă posibilitatea oricărei tentative de avertizare anticipată a operatorilor economici sau de corupere a angajaţilor ANPC.

“Dat fiind că pregătim acţiuni de anvergură, această achiziţie ne va pune la adăpost de orice fel de suspiciune. Suntem convinşi că toţi colegii înţeleg raţionamentul funcţionării acestei proceduri şi sunt solidari cu lupta pentru integritate şi combatere a corupţiei. Facem aceste eforturi pentru că ne dorim o abordare unitară, demonstrarea fermităţii şi certitudinea verticalităţii colegilor noştri”,

a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, citat de news.ro.

scroll to top