Închide

Antreprenor român deschide o firmă de recrutare IT-iști la Berlin, cu finanțare germană majoră

Avatar
Victor Cazacu Left Paul Friedrich Right

Victor Cazacu (stânga) și Paul Friedrich (dreapta). Foto: tech.eu

Timp de citire: 2 minute

Un startup de resurse umane tech fondat la Berlin de un antreprenor român, care activează și în România, a obținut o finanțare seed din partea unor fonduri de investiții importante din Germania, relatează Tech.eu.

Românul Victor Cazacu, împreună cu 2 asociați, Paul Friedrich și Ivan Bernat, a fondat în urmă cu 1 an startup-ul UPPER. Acum firma a obținut o rundă de finanțare de capital de risc seed condusă de fondul de investiții german Cavalry Ventures, cu participarea unui fond mai mic, another.vc, și a unor investitori business angels.

Valoarea investiției rămâne confidențială. De regulă, investițiile seed, în Europa, sunt de ordinul sutelor de mii de euro, dar pot ajunge și la 1,5 milioane de euro, în Vest. Echipa va folosi finanțarea pentru a construi platforma tehnologică de recrutare, în principal.

Ce face UPPER? Startup-ul german cu ADN românesc se laudă cu un sistem propriu de recrutare a freelancer-ilor pentru joburi în tehnologie. UPPER construiește o comunitate de astfel de profesioniști, pe care îi verifică într-un „proces de screening în 5 pași” aplicat fiecărui membru în parte. Fiecare candidat trece prin background check, interviu video, un test practic, interviu tehnic și alte evaluări. Astfel, startup-ul spune că se asigură că adună în rețeaua sa „cei mai buni profesioniști din piață”.

În prezent, UPPER recrutează freelanceri din Germania, România, Bulgaria și Suedia, conform Tech.eu.

Victor Cazacu (35 de ani), principalul fondator și CEO-ul startup-ului HR, a terminat Politehnica bucureșteană în anul 2009 și a lucrat câțiva ani în România. Din 2012, a plecat în Germania, unde a lucrat inclusiv la startup-ul fintech N26, un rival al Revolut în Europa.

De precizat că firma de investiții Cavalry Ventures, principalul finanțator al UPPER, a lansat în luna iulie 2020 un fond de investiții de 80 de milioane de euro pentru startup-uri de tehnologie din Germania și nu numai.

scroll to top