Închide

Anul 2020, cel mai bun an pentru industria bicicletelor. Ce modele s-au vândut cel mai bine?

Avatar
bycicle, bike, wheels

Fotografie de 17653755 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Anul trecut, europenii au cumpărat aproximativ 22 de milioane de biciclete. Cifra de afaceri a crescut cu 40%, până la 18,3 miliarde de euro. Cele mai populare produse alese au fost bicicletele electrice, potrivt Retail Detail.

În 2020, industria bicicletelor a avut cel mai bun an din istorie, potrivit cifrelor care tocmai au fost publicate într-un comunicat de presă al federației europene Conebi. Interesul crescut din partea consumatorilor este cu siguranță o consecință a opțiunilor limitate de călătorie din timpul crizei generate de pandemia Covid-19, dar, potrivit federației, este condus și de angajamentele politice care stimulează tranziția către o economie mai ecologică.

Tot anul trecut, a fost înregistrată o creșterea uriașă a vânzărilor de bicicletelor electrice: acestea au generat vânzări de 10,6 miliarde, sau o creștere de 52%.

Bicicletele electrice devin rapid alegerea preferată a consumatorilor, spune directorul Conebi, Manuel Marsilio. Cetățenii europeni aleg opțiuni de mobilitate electronică mai ecologice, decât să cumpere mașini sau să folosească transportul public.

3,6 din cele 4,5 milioane de biciclete electrice vândute au fost produse în Europa (inclusiv Marea Britanie). Aceasta este o veste bună, având în vedere problemele actuale de aprovizionare.

Trebuie să producem și mai mult la nivel local, spune Conebi.

Se așteaptă ca producția europeană de piese și accesorii să se dubleze până în 2025, de la 3 miliarde la 6 miliarde de euro.

Industria europeană a bicicletelor cuprinde peste o mie de întreprinderi mici și mijlocii, care reprezintă 155.000 de locuri de muncă. Pentru fiecare mie de biciclete suplimentare produse în Europa, se creează trei până la cinci locuri de muncă. Pentru fiecare mie de biciclete electrice produse, există chiar șase până la nouă locuri de muncă. Producția locală ar duce, de asemenea, la o reducere a emisiilor de CO2 cu peste 2 milioane de tone pe an.

scroll to top