Închide

Licitația cu echipamentele purtate de Federer, un succes răsunător. Câți bani s-au strâns?

Avatar
3166697 64889388 2560 1440

Roger Federer, momentul victoriei împotriva britanicului Cameron Norrie. foto: Getty Images

Timp de citire: 2 minute

O parte dintre echipamentele sportive utilizate de Roger Federer de-a lungul carierei au fost vândute la licitaţie pentru aproape 4 milioane de euro. Banii vor ajunge la Fundaţia Roger Federer, care finanţează proiecte de educaţie pentru copii din Africa şi Elveţia, potrivit G4Media.

În urma licitaţiei de la casa Christie’s s-au strâns 3,98 milioane de euro, deşi obiectivul anunţat era pentru 1,2 milioane de euro.

Lotul cel mai mai important al licitaţiei online – format din trei rachete folosite pe iarba londoneză la Wimbledon în 2019 – a fost vândut cu 162.500 de lire sterline, adică de 23 de ori mai mult decât estimarea de 7.000 – 10.000 de lire sterline.

Prima licitație, care a avut loc pe 23 iunie, a cuprins 20 de loturi cu obiecte din cele 20 de Grand Slam-uri câștigate de el.  În unul dintre loturi se afla racheta cu care Federer a câștigat Roland Garros în 2009, după finala cu Robin Soderling. În plus, doritorii au putut achiziționa și adidașii din acea finală. Tot în cadrul primei licitații, fanii au avut posibilitatea să cumpere racheta folosită de Federer în a doua finală cu Rafael Nadal, de la Wimbledon.

A mai fost disponibil și echipamentul purtat în 2012, la finala de la Wimbledon, disputată cu Andy Murray.

Printre obiectele de colecție se află și adidașii purtați de Federer când a câștigat al treilea Wimbledon din carieră, cel din 2005, în finala cu Andy Roddick.

Cea de-a doua licitație, cea din iulie, a avut la dispoziție 300 de articole. Printre acestea se aflau brățările purtate de Federer la meciul cu numărul 1.500 din cariera sa.

Licitaţia a avut loc în două etape – una în direct, la 23 iunie, la Londra, şi alta online, în perioada 23 iunie – 14 iulie.

La licitaţie au participat cumpărători din 44 de ţări.

Sumele sunt incredibile, sunt foarte fericit, banii vor merge la Fundaţia Roger Federer. Mă bucur că am decis cu Mirka să păstrez unele obiecte folosite pe teren. Suntem onoraţi să vedem că decizia noastră va face diferenţa pentru atâţia copii, a declarat Federer.

scroll to top