Închide

Anul renașterii Ferrari? Leclerc, cel mai bun în testele celei de-a doua zile la Barcelona

Avatar
Leclerc Ferrari

Foto: F1.com

Timp de citire: 3 minute

Monegascul Charles Leclerc a fost cel mai rapid pilot de Formula 1 în ziua a 2-a de teste pre-sezon de la Barcelona, în timp ce steaguri roșii au întrerupt procedurile. Leclerc de la Ferrari s-a clasat pe primul loc într-o zi care a fost punctată de două semnale roșii cauzate de incidente separate pentru Sergio Perez de la Red Bull și Nikita Mazepin de la Haas.

Perez (locul 7 la final) a scos primul steag roșu al zilei când s-a oprit în sesiunea de dimineață și, după o ședere îndelungată în garaj, a reapărut spre finalul zilei. Haas-ul lui Mazepin (locul 13) s-a oprit cu pompa de combustibil deteriorată la jumătatea după-amiezii, provocând un steag roșu de 15 minute – dar rusul a reușit să plece la o oră după incidentul său.

Plusurile zilei

Leclerc și-a consolidat primul loc mai târziu cu un timp de 1m 19.689s, după ce, parcurgând 150 de tururi, Pierre Gasly a ocupat locul 2 pentru AlphaTauri. Francezul a pierdut cu puțin primul loc în sectorul final. Asta l-a coborât pe Daniel Ricciardo de la McLaren pe locul 3, după ce a condus topurile de dimineață. Ricciardo a parcurs peste 120 de ture în prima sa zi cu noul monopost McLaren MCL36.

George Russell a ajuns pe locul 4 în ultima oră a zilei, preluând Mercedes-ul de la pilotul matinal Lewis Hamilton (abia dezamăgitorul loc 15) – în timp ce Carlos Sainz de la Ferrari a completat primii cinci piloți pe care i-a despărțit mai puțin de o secundă. Monopostul Scuderiei arată bine și seria anilor fatidici pentru constructorul italian pare să fi luat sfârșit, spre optimismul fanilor înfocați.

Fostul campion mondial Sebastian Vettel a rulat în ședința de după-amiază și a terminat pe locul 6 cu al său Aston Martin, în fața lui Sergio Perez, mexicanul de la Red Bull adăugând 40 de tururi după-amiaza la numărul său de 38 de tururi matinale, în ciuda opririi sale intempestive din virajul 4.

Sebastian Vettel a dat și declarația zilei, foarte pertinentă și apreciată de jurnaliștii F1, acesta fiind ferm privind scoaterea Rusiei anul acesta din circuitul Formulei 1 datorită invadării Ucrainei. De altfel, Vettel a și decis pentru el, cel puțin: nu va merge să concureze la Sochi pentru Marele Premiu al Rusiei. În plus, și campionul mondial Max Verstappen a punctat sec:

“Când o țară e în război, nu e corect să concurezi acolo”.

Cu Alex Albon venit al nouălea pentru Williams, debutantul Zhou Guanyu a completat top 10 pentru Alfa Romeo. Dezamăgitor însă colegul său de echipă Valtteri Bottas, care a reușit doar 21 de tururi dimineața datorită problemelor de fiabilitate.

Nicholas Latifi de la Williams a ajuns pe locul 11 ​​după ce a preluat sarcinile de după-amiază, în timp ce Lance Stroll a fost pe locul 12 la general pentru Aston Martin, lăsându-l pe Mick Schumacher pe locul 13 pentru Haas. Pe locul 14 s-a aflat Esteban Ocon, pilotul Alpine care s-a perfecționat de la tur la tur – alergând toată ziua după ce Fernando Alonso a deschis miercuri sesiunea 2022 pentru Alpine.

Foștii colegi de la campioana mondială, dezamăgirile zilei

Surprizele neașteptate ale zilei au fost pilotul din coada clasamentului, Valtteri Bottas, împiedicat de problemele de fiabilitate ale Alfa Romeo, dar și un Lewis Hamilton relativ anonim pe locul 16. Să fie doar o strategie Mercedes de a nu arăta tot ce poate multiplul campion mondial pe noul monopost? Vom afla în curând.

Mai rămâne o ultimă zi de alergare mâine înainte ca echipele să plece din Spania și să se îndrepte curând spre Bahrain pentru testele oficial de pre-sezon, cu care vă vom ține din nou la curent. Dar, până atunci, vom afla împreună mâine rezultatele ultimei zile de teste din Catalonia.

Teste Barcelona Ziua 2

Vezi și rezumatul PRIMEI ZILE de teste de la Barcelona, într-o cronică AFACERI.news

scroll to top