Închide

Apple a devenit vineri prima companie din istorie cu o capitalizare bursieră de peste 3 mld. $

Avatar
iphone, smartphone, apps

Fotografie de JESHOOTS-com pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Apple Inc. a devenit vineri prima companie cotată la bursă care a încheiat o zi de tranzacționare cu o valoare de piață superioară pragului de 3 trilioane de dolari, anunță TechCrunch.

Acțiunile companiei au urcat vineri cu aproximativ 2,31%, până la un nou maxim.

Gigantul tehnologic a atins pentru prima dată o capitalizare de piață de 3 trilioane de dolari în ianuarie 2022, pentru scurt timp, dar nu a reușit să închidă ședința de tranzacționare la acest nivel.

Acțiunile Apple au crescut vertiginos cu aproape 46% în acest an. Succesul companiei pe bursă în acest an contrastează puternic cu anul 2022, mult mai dificil pentru companie.

La începutul acestui an, capitalizarea bursieră a Apple a scăzut sub 2 trilioane de dolari în tranzacționare, pentru prima dată de la începutul anului 2021.

Investitorii și-au schimbat atitudinea față de gigantul tehnologic în urma lansării Apple Vision Pro, setul cu cască de realitate augmentată (AR). Seturile, care pornesc de la 3.499 de dolari, vor fi puse în vânzare abia de anul viitor.

Cele mai recente progrese ale titlurilor Apple vin într-un moment în care acţiunile companiilor din sectorul tehnologiei îşi revin, pe fondul pariurilor că Rezerva Federală americană ar putea să încetinească ritmul majorărilor de dobândă, precum şi al interesului generat de inteligenţa artificială.

Wall Street și Silicon Valley au fost toate implicate în hype-ul AI, declanșat odată cu lansarea ChatGPT de către compania OpenAI, la sfârșitul anului 2022. De atunci, companii precum Microsoft, Google, Nvidia și Meta au mărit treptat mizele pe inteligența artificială generativă.

Dintre companiile din S&P 500, Nvidia conduce topul creșterilor titlurilor bursiere, cu un salt de 181% anul acesta. Meta este pe locul 2, cu un salt de 137%.

Este de remarcat faptul că alte patru companii din SUA au o capitalizare bursieră de peste 1 trilion de dolari: Alphabet, Microsoft, Amazon și Nvidia.

Apple a înregistrat în luna mai un profit trimestrial mai robust decât așteptările pieței, deși vânzările gigantului tehnologic au scăzut.

scroll to top