Închide

Apple a inaugurat primul magazin din India, în prezența CEO-ului Tim Cook

Avatar
architecture, business, building

Fotografie de 652234 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Aproximativ 300 de persoane au stat, marți, la coadă la magazinul Apple din Mumbai, fanii făcându-și selfie-uri cu directorul general Tim Cook, care a inaugurat primul magazin administrat de gigantul tehnologic în India, subliniind importanța pieței sale, potrivit Reuters.

“Energia, creativitatea și pasiunea din Mumbai sunt incredibile!”, a declarat pe Twitter Cook, care efectuează prima sa vizită în India în ultimii șapte ani. “Suntem atât de entuziasmați să deschidem … primul nostru magazin din India”.

Oamenii s-au adunat la magazin din întreaga Indie, sperând să fie printre primii care au intrat în magazin, în cadrul unui eveniment de deschidere cu muzică locală și dansatori folclorici.

Unii au stat la coadă afară încă din noaptea precedentă pentru a pune mâna pe produsele Apple, chiar dacă acestea sunt disponibile online în India.

“Fanboy-ul din mine nu a vrut să asculte”, a declarat pentru Reuters Purav Mehta, în vârstă de 30 de ani, în timp ce aștepta să obțină semnătura lui Cook pe iPod Touch în cutie, în stare perfectă, pe care l-a cumpărat de pe eBay, precum și pentru a cumpăra Apple Watch Ultra.

Mulți vizitatori purtau tricouri în stilul preferat de cofondatorul Steve Jobs, aveau părul tuns în forma unui logo Apple, iar un fan a adus chiar o versiune a primului computer Apple lansat în 1984.

“Atmosfera de aici este pur și simplu diferită”, a declarat Aan Shah, în vârstă de 23 de ani, care a călătorit din orașul industrial vestic Ahmedabad pentru lansarea din capitala comercială a Indiei. “Nu este ca și cum ai cumpăra dintr-un magazin obișnuit. Pur și simplu nu există nicio comparație. Este atât de interesant”.

Dragostea sa pentru Apple l-a dus la inaugurări de magazine, pe când era tânăr student, în New York și Boston, unde a avut odată șansa de a-l întâlni pe Cook, a spus el.

Apple s-a confruntat anterior cu obstacole în ceea ce privește deschiderea de magazine fizice în națiunea sud-asiatică, dar produsele sale au fost disponibile pe site-urile de comerț electronic, în timp ce magazinul său online a fost deschis în 2020.

Noul magazin se deschide în condițiile în care consumatorii indieni caută din ce în ce mai mult să își modernizeze smartphone-urile cu modele mai strălucitoare, cu seturi de funcții mai bogate, de la dispozitive de buget care costă de obicei mai puțin de 120 de dolari.

Cu toate acestea, telefoanele scumpe ale Apple sunt accesibile doar pentru puțini în India, unde reprezintă doar o cotă de piață de 3%.

Noul magazin, situat în centrul comercial Jio World Drive, deținut de Reliance, a fost inaugurat luni pentru bloggeri și analiști din domeniul tehnologiei în cadrul unui eveniment privat, în timp ce multe celebrități indiene din domeniul filmului și al televiziunii au fost văzute întâlnindu-se cu Cook în aceeași seară.

Un al doilea magazin din Delhi, capitala țării, urmează să se deschidă joi. Cook urmează să se întâlnească cu premierul Narendra Modi și cu ministrul adjunct al tehnologiei informației în cursul acestei săptămâni, au declarat surse pentru Reuters.

În timp ce Apple face presiuni pentru a face din India o bază de producție mai mare, unele dintre produsele sale, inclusiv iPhone-urile, sunt asamblate în țară de către producătorii taiwanezi de electronice pe bază de contract Foxconn și Wistron Corp.

De asemenea, intenționează să asambleze iPad-uri și AirPods în India.

scroll to top