Închide

Apple anunță o serie de relansări înainte de sezonul cumpărăturilor de sărbători

Avatar
diary, ipad, write

Fotografie de Edar pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Apple a anunţat marţi noi versiuni ale iPad Pro, un iPad obişnuit complet reproiectat şi o versiune actualizată a Apple TV 4K, care oferă Apple mai multe gadget-uri noi de vândut înainte de importantul sezon al cumpărăturilor de sărbători, transmite CNBC, citat de news.ro.

Noile tablete ar putea ajuta compania să-şi sporească vânzările de iPad-uri, care au scăzut cu 14% în trimestrul de sărbători precedent şi cu 2% în cel mai recent trimestru.

Dispozitivele se alătură celui mai recent iPhone 14 al Apple, celor două ceasuri Apple noi şi noilor AirPods Pro.

Noul iPad entry-level este complet reproiectat. Butonul de pornire din partea de jos a ecranului a dispărut şi a fost înlocuit cu un cititor de amprente în butonul de pornire.

Are un design mai pătrat, similar cu iPad Air şi iPad Pro, cu un ecran mare de 10,9 inchi, USB-C în locul conectorului Lightning şi va fi livrat în diferite culori precum roşu, galben, albastru şi alb.

Apple a mai anunţat o nouă husă Magic Keyboard Folio de 249 USD pentru iPad, care are un suport, un trackpad cu suport pentru multitouch şi un conector magnetic care îl încarcă automat.

Un minus ar fi că noul iPad nu funcţionează cu cel mai bun Apple Pencil de a doua generaţie, care se încarcă pe partea laterală a iPad Air, iPad mini şi iPad Pro. Deoarece noul iPad foloseşte USB-C în loc de un port Lightning – care este folosit pentru a încărca Apple Pencil pe modelele anterioare – va trebui să cumpăraţi un adaptor USB-C la Lightning de 9 dolari pentru a încărca Apple Pencil.

Apple va vinde diferite configuraţii, inclusiv numai Wi-Fi şi WiFi + 5G celular, dar preţul porneşte de la 449 dolari, ceea ce este o creştere faţă de preţul de pornire de 329 de dolari al iPad-ului de generaţia a noua.

Este disponibil pentru comandă de marţi şi va fi în magazine începând cu 26 octombrie.

Apple iPad Pro 2022

Ca şi în ultimii ani, compania va vinde două dimensiuni de iPad Pro, inclusiv un model de 11 inchi şi un model mai mare de 12,9 inchi, cu un ecran mai frumos.

Marea schimbare a iPad Pro este un nou procesor M2, care este acelaşi care a fost introdus în MacBook Air la începutul acestui an. Apple a spus că este cu până la 15% mai rapid decât procesorul M1 folosit în ultimul model de iPad Pro, care a fost introdus în 2021.

Apple Pencil funcţionează puţin diferit şi pe noul iPad Pro. Ecranul poate detecta acum vârful creionului până la 12 mm deasupra suprafeţei ecranului. Apple spune că acest lucru va permite artiştilor să schiţeze cu mai multă precizie şi va face conversiile scris de mână în text mai rapide.

Preţul iPad Pro de 11 inchi începe de la 799 dolari, în timp ce modelul de 12,9 inchi începe de la 1099 dolari.

Produsele pot fi comandate începând de marţi şi ajung în magazine pe 26 octombrie.

Apple TV 4K 2022

Apple TV 4K are un procesor mai rapid şi este livrat în două modele, o versiune numai pentru Wi-Fi cu 64 GB spaţiu de stocare şi un model Wi-Fi + Ethernet, care permite o conexiune la internet prin cablu şi are de două ori spaţiu de stocare.

Caseta de streaming adaugă suport pentru HDR10+, un alt standard de gamă dinamică înaltă care, dacă este oferit de televizorul la care este conectat, ar trebui să contribuie la îmbunătăţirea calităţii imaginii, în special în scenele întunecate. Iar procesorul actualizat, despre care Apple spune că este cu 50% mai rapid decât versiunea anterioară, ar trebui să facă lucruri precum încărcarea aplicaţiilor şi a jocurilor mai rapid.

Noul Apple TV 4K are telecomanda Siri actualizată cu încărcare standard USB-C, care este acelaşi cablu folosit pentru încărcarea iPad-urilor şi a produselor non-Apple.

Telecomanda foloseşte conectorul proprietar Lightning de la Apple.

Preţul noului Apple TV 4K începe de la 129 de dolari şi poate fi comandat începând de marţi. Apare în magazine pe 4 noiembrie.

scroll to top