Închide

Apple dezvăluie o răscumpărare record de 110 miliarde $. Rezultatele depășesc așteptările scăzute

Avatar
iPhone displays Social Media App-Icons

Fotografie de Julian Christ pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Rezultatele trimestriale și previziunile Apple au depășit joi așteptările modeste, în timp ce producătorul iPhone a dezvăluit un program record de răscumpărare de acțiuni, ceea ce a făcut ca acțiunile sale să crească cu 6% în urma unei tranzacții extinse, potrivit Reuters.

Apple și-a majorat dividendul în numerar cu 4% și a autorizat un program suplimentar de răscumpărare de acțiuni în valoare de 110 miliarde de dolari. Răscumpărarea este cea mai mare din istoria companiei.

Veniturile trimestriale ale Apple au scăzut, dar mai puțin decât se așteptau analiștii, iar directorul general Tim Cook a declarat că în trimestrul curent va reveni creșterea veniturilor.

Rezultatele și previziunile sugerează că societatea ar putea să își recapete poziția pe piața smartphone-urilor, în ciuda concurenței acerbe și a provocărilor de reglementare.

Creșterea bruscă a acțiunilor Apple în urma raportului a ridicat valoarea bursieră a companiei cu peste 160 de miliarde de dolari.

Apple a declarat că veniturile din al doilea trimestru fiscal au scăzut cu 4%, la 90,8 miliarde de dolari, depășind estimarea medie a analiștilor de 90,01 miliarde de dolari, potrivit datelor LSEG.

Pentru actualul trimestru al Apple, care se încheie în iunie, Cook a declarat pentru Reuters că producătorul iPhone se așteaptă “la o creștere de o singură cifră” a veniturilor globale. Wall Street se aștepta la o creștere de 1,33% a veniturilor, la 82,89 miliarde de dolari, potrivit datelor LSEG.

Considerate mult timp ca fiind un titlu obligatoriu pe Wall Street, acțiunile Apple au subperformat în ultimele luni în raport cu alte mari companii din domeniul tehnologiei, scăzând cu 10% în acest an, în condițiile în care se confruntă cu o cerere slabă de iPhone și cu o concurență acerbă în China.

Apple se așteaptă ca în trimestrul curent veniturile din servicii și iPad să crească cu două cifre, a declarat directorul financiar Luca Maestri analiștilor în cadrul unei conferințe telefonice. Compania se așteaptă la marje brute cuprinse între 45,5% și 46,5% pentru al treilea trimestru fiscal.

scroll to top