Închide

Apple face curățenie de Anul Nou și elimină zeci de mii de aplicații și jocuri

Avatar
Appleinchina 9 To 5 Mac

Colaj foto: 9to5mac.com

Timp de citire: 2 minute

Apple a eliminat joi 39.000 de aplicații de jocuri din magazinul său AppStore din China, cea mai mare ”curățenie” realizată vreodată într-o singură zi, întrucât a fost atins sfârșitul anului ca termen limită pentru ca toți editorii de jocuri să obțină o licență, anunță Reuters.

Eliminările vin în mijlocul unei represiuni împotriva jocurilor fără licență de către autoritățile chineze.

Cu tot cu cele 39.000 de jocuri, Apple a eliminat joi peste 46.000 de aplicații din magazinul său AppStore. Jocurile afectate de acest joc au inclus titlul Ubisoft Assassin’s Creed Identity și NBA 2K20, potrivit firmei de cercetare Qimai.

Qimai a mai spus că doar 74 din primele 1.500 de jocuri plătite de pe magazinul Apple au supraviețuit epurării.

Apple nu a răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta situația.

Apple a dat inițial editorilor de jocuri un termen limită la sfârșitul lunii iunie pentru a trimite un număr de licență emis de guvern care să permită utilizatorilor să facă achiziții în aplicație pe cea mai mare piață de jocuri din lume. Ulterior, Apple a prelungit termenul până la 31 decembrie.

Analiștii au declarat că această mișcare nu a fost o surpriză, deoarece Apple continuă să închidă lacunele pentru a se încadra în regulile de reglementare a conținutului din China și nu ar afecta direct politica Apple la fel de mult precum eliminările anterioare.

„Cu toate acestea, acest imbold pentru acceptarea doar a jocurilor plătite care dețin licență, împreună cu numărul extrem de redus de licențe de joc străine aprobate anul acesta de către China, va determina probabil mai mulți dezvoltatori de jocuri să treacă la un model publicitar pentru versiunile lor chinezești,” a declarat Todd Kuhns, director de marketing pentru AppInChina, o firmă care ajută companiile din străinătate să-și distribuie aplicațiile.

Magazinele de aplicații Android din China respectă de mult timp reglementările privind licențele. Nu este clar de ce Apple le aplică mai strict anul acesta.

scroll to top