Închide

Apple | planuri să-și readucă angajații la birou

Avatar
birouri apple

Fotografie de codesandcolors pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Gigantul tehnologic a fost printre primii dintre cei care au sunat alarma cu privire la coronavirus. Acum devine unul dintre primii care își regândește strategia și le cere angajaților să se întoarcă la birou.

În general, companiile din Silicon Valley își reconsideră strategiile privind munca de la domiciliu pe fondul pandemiei COVID-19, spunându-le angajaților că pot lucra de la distanță chiar și după ce criza trece. Se presupune însă, că Apple își asumă o abordare diferită, gândind planuri pentru a-i putea aduce pe angajați înapoi la birourile sale până în vară. Producătorul iPhone intenționează să își deschidă birourile în etape, potrivit unui raport din Bloomberg, care citează oameni familiarizați cu planul gigantului. Faza, care „a început deja în unele regiuni la nivel global”, se concentrează asupra personalului care nu poate lucra de la distanță sau s-a confruntat cu provocări lucrând departe de birou. În iulie, compania intenționează să deschidă mai multe birouri. Planul este supus ordinelor administrațiilor locale privind izolarea la domiciliu.

Planul Apple de a-și readuce angajații la birou vine, în condițiile în care, guvernele continuă să se confrunte cu modalitatea prin care lumea să revină la viața normală, pe fondul aparițiilor continue a focarelor noului coronavirus, care până acum a ucis peste 293.000 de persoane și a infectat mai mult de 4,2 milioane în întreaga lume, conform datelor compilate de Johns Hopkins University.

Mișcarea Apple marchează și o aparentă distanțare față de abordarea altor firme, cum ar fi Facebook și Google, care le-au spus angajaților că pot munci de la distanță până la sfârșitul anului, sau Twitter care s-a oferit să permită permanent munca la distanță pentru unii angajați.

La fel ca majoritatea giganților din domeniul tehnologiei, Apple este recunoscut pentru concentrarea sa pe activitatea de birou. Este celebră securitatea strictă care protejează produsele în curs de dezvoltare. Totuși, alte companii par dispuse să reconsidere această abordare.

Pandemia a determinat companiile, inclusiv Apple, să-și schimbe politicile de concediu pentru a permite un program de lucru mai flexibil celor care au nevoie, cum ar fi, pentru părinții care au grijă de copii în timpul închiderilor școlilor.

Planurile Apple de a-și redeschide birourile vin în condițiile în care compania își redeschide magazinele de retail din Alabama, Alaska, Idaho și Carolina de Sud în această săptămână. Compania a instituit măsuri de distanțare socială în magazine și a spus că va planifica mai multe redeschideri, dar numai în baza asigurărilor guvernamentale privind normele de siguranță și a informațiilor locale de sănătate.

scroll to top