Închide

Apple visează la o lume 3D. Ce lansări pregătește compania?

Avatar
virtual reality, vr headset, vr

Fotografie de Starkvisuals pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Apple pregăteşte o lume 3D şi un serviciu video pentru căştile sale cu realitate mixtă, după cum sugerează anunţurile de angajare publicate recent de companie.

Viitorul produs major al Apple, căştile de realitate mixtă despre care speră că vor duce compania într-o nouă eră de computing, nu va fi disponibil până anul viitor, dar anunţurile de angajare şi schimbările de personal oferă o imagine timpurie despre capabilităţile dispozitivului, relatează Bloomberg și news.ro.

Preţul căştilor ar putea fi de 2.000-3.000 de dolari, având în vedere că vor fi un produs high-end, dotat cu un cip M2, de nivel Mac, 10 camere plasate în interior şi exterior şi cu ecrane cu cea mai mare rezoluţie incluse vreodată în căşti destinate publicului larg.

Dispozitivul va avea un sistem de operare nou, numit realityOS, care va include versiuni de realitate mixtă ale unor aplicaţii Apple de bază, precum Messages, FaceTime and Maps.

Prima versiune a sistemului de operare, cu nume de cod Oak, este pe cale să fie finalizată la nivel intern, urmând să fie gata pentru noul dispozitiv anul viitor.

Un alt detaliu cheie este posibilul nume, Apple înregistrând mărcile “Reality Pro” şi “Reality One”, ceea ce sugerează că Apple va decide între cele două mărci pentru dispozitiv.

scroll to top