Închide

SUA actualizează restricțiile menite să îngreuneze accesul Chinei la cipuri și echipamente care produc AI

Avatar
cpu, processor, chip

Fotografie de Bru-nO pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Administraţia Biden a revizuit regulile menite să îngreuneze accesul Chinei la cipuri şi echipamente de fabricare a cipurilor de inteligenţă artificială (AI) din SUA, ca parte a unui efort de a împiedica dezvoltarea industriei de fabricare a cipurilor din Beijing, din cauza preocupărilor legate de securitatea naţională, transmite Reuters.

Regulile, lansate în octombrie, urmăresc să oprească livrările către China de cipuri AI mai avansate proiectate de Nvidia şi alte companii, în timp ce Washingtonul restricţionează Beijingul din cauza temerilor că sectorul său tehnologic ar putea ajuta la susţinerea armatei Chinei.

Noile reguli, care au 166 de pagini, intră în vigoare joi. Ele clarifică, de exemplu, că restricţiile privind livrările de cipuri către China se aplică şi laptopurilor care conţin acele cipuri.

Departamentul pentru Comerţ, care supraveghează controalele exporturilor, a declarat că intenţionează să continue să îşi actualizeze restricţiile privind livrările de tehnologie către China, deoarece încearcă să întărească şi să ajusteze măsurile.

scroll to top