Închide

Aproape jumătate din rezervările de toamnă sunt făcute în orașe mari din țară. Ce orașe sunt în topul preferințelor?

Avatar
romania, brasov, brasov

Brașov, Transilvania, România. Fotografie de LoiRo19 pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Braşovul este pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai multe rezervări pentru city-break (15.37% din rezervări), urmat de Bucureşti (12.83%), Sibiu (8.99%) şi Cluj-Napoca (8.72%), potrivit platformei hoteliere online Travelminit, conform căreia 45% dintre rezervările de toamnă efectuate au fost făcute într-un oraş mare din România. Preţul mediu pentru cameră dublă/noapte toamna aceasta, în intervalul septembrie – noiembrie 2023, este de 270 de lei, transmite News.ro.

”Vremea care se menţine caldă şi preţurile mai mici sunt cel mai bun stimulent pentru călătoriile românilor din această toamnă. Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraş mare din România, semn că turiştii îşi doresc în continuare să se bucure de vacanţe şi că, odată cu venirea toamnei, au început să se orienteze către city-break-uri în ţară.

Avantajele acestor sejururi de scurtă durată sunt semnificative: ele reprezintă o metodă foarte bună de a explora oraşele României, care au un potenţial turistic încă insuficient explorat, sunt mai ieftine şi, în acelaşi timp, sunt o alternativă excelentă pentru cei care nu mai au zile de concediu sau nu mai pot pleca pentru o perioadă îndelungată”, anunţă platforma.

În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, 2023 a adus majorări de tarife în industria turismului, însă acest lucru nu a diminuat pofta românilor de a călători.

Oraşele din România oferă locuri şi activităţi destinate tuturor vârstelor şi gusturilor, obiective turistice inedite, zone de agrement şi aventură. Tocmai din acest motiv, ele au devenit o opţiune preferată adesea de turiştii care călătoresc în ţară.

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, în topul celor mai rezervate oraşe pentru city-break se numără Braşovul (15.37% din rezervări), Bucureştiul (12.83%), Sibiul (8.99%) şi Cluj-Napoca (8.72%), restul procentelor împărţindu-se aproape în mod egal între Oradea, Timişoara, Iaşi, Sighişoara şi Târgu Mureş.

Trendul rezervărilor era în scădere după data de 15 august, însă, datorită condiţiilor meteo favorabile, turiştii au ales să călătorească şi în septembrie. În medie, durata pentru un city-break de toamnă în România este de două nopţi.

„Ne bucurăm de o toamnă călduroasă, temperaturile sunt similare cu cele de la începutul verii, astfel că turiştii au în continuare disponibilitate pentru a călători şi pentru a explora România în sejururi scurte. Ne bucurăm că trendul city-break-urilor este pe o pantă ascendentă şi că ţara noastră devine o destinaţie de city-break, pentru că avem atât de multe locuri frumoase ce merită a fi descoperite. Ne aşteptăm la un nou vârf al rezervărilor de toamnă la finalul lunii octombrie, când va începe vacanţa copiilor.

Cu această ocazie, le recomandăm turiştilor care vor să călătorească în perioada respectivă să facă rezervările din timp, pentru a prinde locuri libere la unităţile de cazare dorite. Travelminit.ro dispune de cea mai generoasă ofertă de cazare cu vouchere de vacanţă, aşa că-n mod sigur veţi avea de unde alege”, spune Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

Conform Travelminit.ro, preţurile pentru rezervările de tip city-break au crescut cu 15% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022. În ceea ce priveşte tarifele la cazare la nivel general, a fost semnalată o creştere de aproximativ 12% în comparaţie cu toamna anului trecut.

Preţul mediu pentru cameră dublă/noapte toamna aceasta, în intervalul septembrie – noiembrie 2023, este de 270 de lei, dar, în funcţie de zonă, poate ajunge până la peste 400 de lei.

În ceea ce priveşte unitatea de cazare aleasă, opţiunile turiştilor diferă în funcţie de destinaţie. De exemplu, în Sibiu şi Braşov, oraşe alese adesea pentru un sejur de relaxare, apartamentele şi pensiunile sunt la mare căutare, având în vedere că oferă intimitatea şi sentimentul de acasă. Pe de altă parte, în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, oraşe în care turiştii călătoresc şi în scop de business, hotelurile rămân în topul preferinţelor acestora.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă şi acoperă o gamă largă de cazare în toată ţara (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţa rezervărilor cu card de vacanţă.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.

scroll to top