Aquapark de 5 hectare într-un orășel din Transilvania, cu piscine, tobogane și o zonă de camping

, ,
Autor:    -  
Sursa foto: Ocnamuresinfo.ro.

Timp de citire: 3 minute

În apropierea Băilor Sărate de la Ocna Mureș (jud. Alba), autoritățile locale propun construirea unui nou obiectiv care să atragă turiștii – un aquapark desfășurat pe o suprafață de 5 hectare, care să devină punctul central al recreației și distracției acvatice din zonă, transmite publicația locală Alba24.

Primăria Ocna Mureș a lansat pe 4 martie, în platforma SEAP, o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul ”Refacerea, amenajarea și punerea în valoare a malului stâng a râului Mureș în zona Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș, pe o suprafață de 5 ha și construirea unui parc de relaxare și agrement cu specific acvatic”.

Proiectul va include o zonă cu tobogane, un bazin cu valuri, piscine interioare și exterioare, precum și o zonă de camping.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.005.000 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, profilul de stațiune balneară al orașului va fi completat de potențialul profil de stațiune de agrement. Se dorește astfel conturarea unui model de transformare a localității într-o stațiune turistică balneară, bazată pe o resursă curativă (sarea) și o serie de activități de agrement bazate pe mișcare, care să completeze gama de motive pentru a face din acest loc o destinație turistică demnă de luat în calcul, nu doar de către populația din România, dar și de către publicul internațional.

Terenul propus pentru amenajarea parcului de relaxare și agrement este amplasat în intravilanul orașului Ocna Mureș, pe malul râului Mureș, în apropierea Băilor Sărate. Acesta are o suprafață de 50.000 mp.

În prezent parcela este neamenajată, liberă de orice fel de construcții și/sau amenajări. Terenul are acces la rețelele de apă, canalizare, gaz și energie electrică ale localității. Accesul în zonă se realizează din strada Fabricii.

Lucrările constau în:

  • Amenajarea a 403 locuri de parcare dintre care 30 vor fi destinate persoanelor cu dizabilități;
  • Amenajarea de spații verzi;
  • Amenajarea de alei pietonale pavate și din agregate compactate;
  • Construirea unei clădiri principale mixte – agrement + administrativ, alimentație publică, care deservește zona de agrement exterioară;
  • Amenajarea a 4 bazine cu apă la interior, precum și zona de jacuzzi și bazin de imersie;
  • Amenajarea a 5 bazine cu apă la exterior;
  • Amenajarea unei zone de joacă pentru copii la exterior;
  • Construirea unei clădiri de bar, grupuri sanitare și zonă de dușuri care să deservească zona de agrement;
  • Amenajarea unei zone de camping cu corturi și rulote;
  • Construirea unei clădiri cu dușuri, toalete și chicinetă care să deservească zona de camping;
  • Amenajarea unor zone din cadrul zonei exterioare de agrement cu finisaj din deck de lemn.

Iluminatul pe timp de noapte va fi asigurat la nivelul întregii parcele prin intermediul a 28 de stâlpi de iluminat dotați cu corpuri de iluminat, astfel amplasați încât să asigure necesarul optim de lumină. Sistemul de iluminat va fi conectat la rețeaua de iluminat a orașului.

Se propune dotarea amplasamentului cu sistem de monitorizare video care se va conecta la rețeaua orașului. Totodată se propune dotarea amplasamentului cu sistem care să permită conexiunea la internet de tip wifi.

Lipsa unor compoziții vegetale care să contribuie din punct de vedere estetic la crearea unei ambianțe satisfăcătoare în acest spațiu este o problemă care necesită remediere. În acest sens se va propune vegetația nouă, menită să amelioreze atât aspectul estetic cât și pe cel ecologic.

Materialul vegetal propus se pretează mediului urban și amenajărilor, prezentând trunchiuri înalte și rezistență condițiilor de mediu locale.

Se vizează și amenajarea de suprafețe înierbate cu sămânță de gazon, în suprafață de 3.805 mp, pe alocuri cu specii de graminee și flori de pajiște alese astfel încât să fie rezistente la uzură și călcare. Se va folosi un amestec de graminee rustice, cu viteză de creștere medie dar care creează o pătură vegetală densă, rezistentă la condiții mai dure, inclusiv la hidratare redusă și cu capacitate mare de regenerare.

Sursa foto: Alba24.ro.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!