Închide

ASF: Euroins, amendată cu 1,5 milioane de lei și somată să reconsidere tarifele RCA

Avatar
Euroins

foto: forbes.ro

Timp de citire: < 1 minut

Compania Euroins, lider pe piaţa asigurărilor RCA din România, este obligată să revizuiască tarifele de primă RCA, în urma unor deficienţe, anunţă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit Adevărul.ro.

Luni, 2 noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondată cererea Societăţii Euroins Asigurare-Reasigurare S.A. cu privire la suspendarea aplicării sancţiunilor şi măsurilor dispuse de către Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia A.S.F. nr. 1137/28.09.2020.

În urma activităţii de supraveghere realizată asupra elementelor incluse în raportările transmise de societate pentru data de 30 iunie 2020, Euroins Asigurare-Reasigurare S.A. a fost sancţionată cu o amendă de 1,5 milioane de lei, ca urmare a constatării unei serii de deficienţe cu privire la modul de calcul al rezervelor tehnice constituite, în conformitate cu cerinţele legislaţiei Solvabilitate II (Legea nr. 237/2015), precum şi cu privire la modul de determinare şi de raportare a elementelor de fonduri proprii de bază ce acoperă cerinţa de capital de solvabilitate şi cerinţa minimă de capital.

În plus, societatea are obligaţia de a transmite Autorităţii de Supraveghere Financiară un plan de finanţare şi de redresare în vederea restabilirii indicatorilor de solvabilitate, în conformitate cu prevederile legii. De asemenea, potrivit deciziei societatea trebuie să revizuiască tarifele de primă RCA, având în vedere deficienţele constatate, în termen de 90 de zile de la data comunicării deciziei.

Totodată în dosarul nr. 5405/2/2020, prin Hotărârea nr. 1075/26.10.2020, instanţa a respins ca neîntemeiată cererea de suspendare a executării Deciziei A.S.F. nr. 1139/28.09.2020 (de sancţionare cu amendă în cuantum de 100.000 lei şi retragerea aprobării doamnei Milena Guentcheva din funcţia de Director Executiv al societăţii Euroins S.A.). Ca urmare a soluţiei pronunţate de instanţă, Decizia A.S.F. nr. 1139/28.09.2020 continuă să îşi producă efectele.

scroll to top