Închide

Aston Martin și Girard-Perregaux, colaborare pentru un ceas care utilizează materiale din F1

Avatar
Fskblnguuaaxrpn

Foto: Twitter Girard-Perregaux

Timp de citire: 2 minute

Girard-Perregaux Laureato Absolute Chronograph Aston Martin F1 Edition este cel mai recent produs al colaborării dintre producătorul elvețian de ceasuri și constructorul britanic de automobile. Limitat la doar 306 de unități – o referință la distanța totală în kilometri a Marelui Premiu al Marii Britanii din 2022 de la Silverstone – cronograful este suficient de îndrăzneț pentru a se simți ca acasă pe o grilă de F1, potrivit Motor1.com.

Prețul de vânzare al acestui produs este de 27,800 de dolari.

Directorul echipei Aston Martin F1, Mike Krack, a spus că legătura dintre echipa sa și designerii de la G-P a fost: „Ne străduim întotdeauna să găsim soluții mai ușoare și mai puternice”. De altfel, acest Laureato încorporează câteva inovații impresionante.

Ceasul are două premiere pentru Girard-Perregaux: un nou material compozit pentru carcasă, precum și unul pentru cureaua foarte îndrăzneață.

Carcasa de 44 de milimetri încorporează utilizarea inițială de către companie a unui proces care combină pulbere de titan și bucăți de fibră de carbon. Aceste materiale au fost preluate de la două mașini de Formula 1 din sezonul 2021 („Nu au fost folosite mașini prăbușite”, asigură Krack.) Materialul este apoi amestecat cu o rășină colorată pentru a crea o nuanță verde.

Rezultatul este o carcasă care are un aspect similar cu fibra de carbon forjată. Dacă te uiți la el îndeaproape, vei surprinde note subtile de verde în materialul care se potrivește cu cadranul „Racing Green” al ceasului și cu imaginea mașinii Aston Martin F1.

Celălalt element nou pentru Girard-Perregaux este construcția curelei. Cauciuc sintetic și unele dintre elementele de carbon din mașina F1 menționate mai sus. Compania numește materialul rezultat GP Rubber Alloy și, în mod natural, a fost redat în același Aston Martin Racing Green. Există o fațadă cu efect de țesătură la exterior și o cataramă din titan capabilă de micro-ajustări pentru o potrivire perfectă.

Girard-Perregaux oferă modelului Laureato Aston Martin F1 Edition elemente de design a cadranului care se inspiră din mașina de curse. Cadranul este vopsit în opt straturi de Racing Green cu un model hașurat în cruce. Acționările pentru secunde și pe registrul cronografului de la ora 9 sunt lucrate în verdele AMR, la fel ca accentele de pe mașina de F1.

Pentru prima dată pe un cronograf Laureato Absolute, partea din spate a ceasului are un geam de safir care permite vizualizarea mișcării finisate manual. Pentru cei care nu sunt pasionați de ceasuri, acest lucru poate părea o gândire ulterioară, dar G-P ne spune că pot exista până la cinci tipuri de finisare pe un singur pod în interiorul mișcării.

scroll to top