Închide

Atenție, comercianți! Amenzi consistente pentru plusuri găsite la casa de marcat

Avatar
bani cash numerar copyright autor www.AFACERI.news

Copyright foto: contactați www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

Pe 11 noiembrie intră în vigoare noi reglementări, care prevăd amenzi mari pentru comercianții descoperiți cu plusuri nejustificate în casa de marcat. Amenzile au fost serios majorate, iar cei prinși nu mai au posibilitatea de a plăti doar jumătate, dacă achită în termen de 15 zile.

B1 TV anunță că noile reglementări îi vizează pe comercianții care nu emit bonuri fiscale sau care le emit, dar cu valori inferioare prețurilor de vânzare și pe cei care pun sau scot bani din unități fără documente justificative.

Tipurile de amenzi prevăzute:

  • 2.000 de lei – dacă suma nejustificată e de până la 300 de lei inclusiv, dar mai mică de 3% inclusiv din valoarea totală a bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, înregistrată de aparatul de marcat electronic fiscal
  • 5.000 de lei – dacă suma nejustificată e mai mare de 3% din valoarea totală a bunurilor livrate sau a serviciilor prestate.
  • 6.000 de lei – dacă suma nejustificată e între 300 de lei şi 1.000 de lei inclusiv (sub pragul de 3%)
  • 12.000 de lei – dacă suma descoperită în plus depășește pragul de 3% din încasările totale.
  • 15.000 de lei sau 30.000 de lei – dacă suma în plus găsită în casă depășește 1.000 de lei.

În cazul în care comerciantul săvârșește o nouă infracțiune într-un interval de 12 luni de la sancționare, va primi dublul amenzii respective și sumele nejustificate vor fi confiscate, iar dacă recidivează de două ori în acest termen de un an, va primi triplul amenzii și sumele nejustificate vor fi confiscate.

scroll to top