Închide

Cât a câștigat Elon Musk în 2023?

Avatar
Elon Musk 5

Foto: https://www.somagnews.com/

Timp de citire: 2 minute

Fondatorul SpaceX și Tesla, Elon Musk, a câștigat 95,4 miliarde de dolari în 2023, relatează Bloomberg. Astfel, la sfârșitul anului, capitalul total al celor mai bogați 500 de oameni din lume a crescut cu 1,5 trilioane de dolari. Publicația a legat rezultatele financiare ale lui Musk de succesul SpaceX și Tesla, ale căror acțiuni au crescut cu 66% de la începutul anului 2023.

„Nimeni nu a realizat mai mult decât Elon Musk, care i-a furat magnatului francez Bernard Armault titlul de cel mai bogat om din lume”, notează Bloomberg.

Averea combinată a celor mai bogați 500 de oameni ai lumii a crescut cu 1,5 trilioane de dolari în 2023, după ce a pierdut 1,4 trilioane de dolari cu un an mai devreme, conform indicelui Bloomberg Billionaires.

Acest lucru se datorează creșterii acțiunilor tehnologice, care au stabilit noi recorduri în 2023, în ciuda temerilor de recesiune, inflație prelungită, rate mari ale dobânzilor și evenimente geopolitice. Venitul miliardarilor din industria tehnologică a crescut cu 48%, sau 658 de milioane de dolari, pe fondul popularității tot mai mari a inteligenței artificiale.

Pentru prima dată, Elon Musk a ajuns în fruntea listei celor mai bogați oameni din lume în ianuarie 2021, înaintea fondatorului Amazon Jeff Bezos – averea sa a depășit 200 de miliarde de dolari, iar în noiembrie același an a atins un vârf de 340 de miliarde de dolari.

În decembrie 2022, averea lui Musk a fost estimată la doar 137 de miliarde de dolari, apoi Bloomberg l-a numit pe antreprenor „prima persoană din istorie care a pierdut 200 de miliarde de dolari”. Asta pentru că acțiunile Tesla au scăzut cu 65%, deoarece Musk le-a vândut după ce a cumpărat Twitter. După o scădere a capitalizării, miliardarul a pierdut primul loc în lista celor mai bogați oameni din lume în fața lui Bernard Arnault.

scroll to top