Închide

Au început înscrierile pentru L’Étape Romania by Tour de France

Avatar
344593354 933203064554024 2949381497468137970 N

foto: Facebook / L’Étape Romania by Tour de France

Timp de citire: 3 minute

L’Étape Romania by Tour de France, aflată la cea de-a doua ediție, se va desfășura pe 27 august în București, având Race Village-ul în Piața Constituției, deschisă atât participanților în competiție cât și însoțitorilor și spectatorilor. Înscrierile la cea de-a doua ediție au fost deschise oficial, numărul de locuri fiind limitat.

Turul Franței reprezintă cea mai renumită cursă de ciclism din lume, urmărită în fiecare an cu pasiune de peste două miliarde de fani de pe întreg mapamondul. Evenimentul sportiv devenit legendă a debutat în 1903, iar conceptul L’Étape by Tour de France s-a născut în 1993, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori să trăiască această experiență unică. România s-a alăturatL’Étape by Tour de France în 2022, fiind cea de-a 20-a țară acceptată în această serie de evenimente la nivel internațional.

L’Etape Romania by Tour de France este singura competiție din România care oferă emoția unei curse de top mondial, destinată tuturor cicliștilor, de la familii cu copii de minim 8 ani și până la cicliști de performanță. Evenimentul este deschis și pentru pasionații de MTB, iar copiii vor beneficia de un discount de 25%. Cicliștii de performanță care vor răspunde provocării vor beneficia de un clasament dedicat, potrivit comunicatului organizatorilor.

Traseele, pornind din imediata vecinătate a Pieței Constituției, de pe Bd. Unirii, vor străbate artere importante precum Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff și Bulevardul Libertății, și vor avea puncte de atracție ce emană istorie, cum ar fi: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea impozantă a Primăriei Municipiului București, Casa Armatei sau Ateneul Român.

Cele trei trasee ale evenimentului sunt:

  • City Adventure 14 KM – https://romania.letapebytourdefrance.com/route/2 – se pot înscrie cei care au peste 8 ani
  • The Ride 42 KM – https://romania.letapebytourdefrance.com/route/1 – se pot înscrie cei care au minimum 15 ani
  • The Race 85 KM – https://romania.letapebytourdefrance.com/route/0 – se pot înscrie cei care au minimum 15 ani

Taxa minimă de participare (Early Bird) valabilă până la finalul zilei de 28 mai este de 125 lei pentru City Adventure, 150 lei pentru The Ride și 185 lei pentru The Race.

Race Village-ul L’Étape Romania by Tour de France din Piața Constituției va spune tuturor povestea brandului legendar prin intermediul unei expoziții Tour de France și a numeroaselor activări ale sponsorilor, într-o atmosferă relaxantă de festival care va transforma Bucureștiul, pentru o zi, în capitala ciclismului românesc. Tot aici vor fi organizate: o zonă comercială cu profil sportiv unde vor fi prezente cele mai importante branduri de echipament și nutriție sportivă, food-court, zonă de încălzire pentru concurenți, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și numeroase concursuri cu premii realizate de sponsorii evenimentului.

Sâmbată, 26 august se vor ridica kiturile de participare din Piața Constituției, iar duminică, 27 august se va da startul în cele trei curse. Celebrul tricou galben (Yellow Jersey), acordat câștigătorilor, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și hotărârii va deveni marea provocare pentru cicliștii participanți. Primii trei cicliști amatori clasați în cursa The Race, la feminin și masculin, se vor califica pentru programul internațional L’Étape Championship și vor primi câte o invitație de a participa la celebra L’Étape du Tour din Franța, cea mai renumită competiție de ciclism din lume dedicată amatorilor.

L’Étape Romania by Tour de France este organizat de MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă, care include organizarea a peste 8.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 26 de ani de activitate. Conceptul evenimentului L’Étape by Tour de France aparține AMAURY SPORT ORGANISATION, Franța, (ASO), liderul mondial în organizarea curselor de ciclism și deținătorul legendarului brand Tour de France.

Mai multe detalii despre seria globală de evenimente și despre competiția locală se găsesc pe site-ul oficial romania.letapebytourdefrance.com, iar cei care doresc să intre în cursă, începând cu data de 8 mai 2023, se pot înscrie în secțiunea REGISTRATION. Informații la zi se găsesc pe profilele de Facebook: https://www.facebook.com/letaperomania și Instagram: https://www.instagram.com/letaperomania/

scroll to top