Închide

Avionul electric dezvoltat de Rolls-Royce este cel mai rapid avion integral electric din lume

Avatar
Download (1)

Sursă foto: Rolls-Royce via New Atlas

Timp de citire: < 1 minut

Rolls-Royce a efectuat primul zbor electric. Aeronava a zburat 15 minute și a atins o viteză de 623 de kilometri pe oră, iar compania susţine că prototipul are cel mai compact acumulator construit vreodată pentru un avion. Aparatul de zbor a fost denumit sugestiv „Spiritul inovaţiei”, potrivit Digi24.

Compania Rolls-Royce este cunoscută în aviaţie pentru motoarele sale cu reacţie, dar acum a făcut un prim pas spre sectorul avioanelor electrice.

Prototipul „Spiritul inovaţiei” este primul avion complet electric realizat de celebra companie. Aeronava a efectuat un zbor test de 15 minute cu un pilot la bord.

Compania a anunţat că zborul marchează începutul unei faze de testare intensivă a noului avion.

„Vom colecta date valoroase care ne pot da detalii despre performanţă sistemului electric de propulsie al aeronavei. Nu este vorba doar de depăşirea unui record mondial, tehnologia avansată a bateriei şi a propulsiei permit ca în viitorul apropiat să lansăm avioane complet electrice pe rutele cu pasageri”,

au declarat oficialii companiei, potrivit Mediafax.

Aparatul de zbor este

„cel mai rapid avion integral electric”

de pe planetă, potrivit unui comunicat al Rolls Royce. În timpul testului, avionul a înregistrat o viteză maximă de 623 de kilometri pe oră.

Proiectul a fost finanţat pe jumătate de Aerospace Technology Institute şi guvernul Regatului Unit, cu scopul de a crea în cele din urmă avioane de pasageri complet electrice.

scroll to top