Închide

Balconiada, apel la protest de la ferestre și balcoane față de tăierile ilegale de pădure

Avatar
Timp de citire: < 1 minut

Un grup de tineri din Cluj-Napoca invită toți românii care iubesc natura la un protest inedit sâmbătă, 2 mai, ora 18:00. Cei care doresc să participe sunt rugați să iasă pe balcon sau la fereastră timp de 15 minute.

Participanții la acest eveniment sunt invitați să posteze filmări, poze și articole pe acest subiect din zona lor, iar în timpul protestului să se filmeze, să facă live-uri sau poze la acest eveniment în cartierul lor, pe care să le posteze pe pagina evenimentului cu hashtag-ul #balconiada.

Prin acest protest, organizatorii îi cer ministrului Mediului Costel Alexe să intervină pentru stoparea imediată a tăierilor abuzive și ilegale din parcurile naționale și ariilor protejate, respectiv tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în “aceste crime împotriva pădurilor noastre”.

“A venit momentul să îi cerem ministrului mediului să încerce, măcar odată și măcar acum, să vorbească „în numele naturii” pe care trebuie să o protejeze, dar și în numele cetățenilor, respectându-le dreptul, de netăgăduit, la o Românie curată și verde! Un lucru de altfel stipulat și în responsabilitățile sale ministeriale”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Aceștia au explicat că în pofida faptului că, în această perioadă, oamenii nu pot să iasă pe străzi pentru a protesta, pot totuși să se unească într-un scop comun.

Mai multe aici...
scroll to top