Închide

Banca Transilvania lansează Creditul verde, pentru achiziția de locuințe prietenoase cu mediul

Avatar
Credit Verde Pentru Locuinte Bt

Creditul verde pentru locuințe de la Banca Transilvania. Sursa foto: BT.

Timp de citire: 2 minute

Banca Transilvania lansează ”Creditul imobiliar/ipotecar verde”, prin care încurajează achiziționarea de imobile cu eficiență energetică. Pentru împrumuturile luate până la finalul anului, noul produs vine o dobândă variabilă, în lei, de 4,77%, atât pentru creditele noi, cât și în cazul refinanțărilor, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

Oferta BT înseamnă rate mai mici cu până la 5% faţă de un credit imobiliar BT standard, pe toată perioada de creditare.

BT este prima bancă din România care a acordat finanţări destinate eficienţei energetice în sectorul rezidenţial în România, din fonduri BERD, pas făcut în 2017. Finanţările destinate eficienţei energetice pentru sectorul rezidenţial este al treilea domeniu în care BT s-a implicat, primii paşi fiind făcuţi acum 10 ani pentru creşterea eficienţei energetice a activităţilor economice a clienţilor IMM, precum şi pentru proiecte de creştere sustenabilă derulate de entităţi publice.

Pe lângă finanţările din parteneriate cu BERD, IFC si EEEF, Grupul Financiar Banca Transilvania susţine proiecte prietenoase cu mediul inclusiv din surse proprii şi are modele complexe de evaluare a riscului de mediu.

Ce înseamnă ”Creditul verde”?

”Creditul verde” este destinat achiziției de imobile cu performanță energetică superioară, cu certificat energetic A sau B superior, cu consum anual specific de până la 163 kWh/m­².

Acesta se acordă în lei, avansul este de 15%, iar perioada împrumutului este între 5 şi 30 de ani. Dobânda este de 4,77%, formată din IRCC + marjă fixă 2,6 p.p.

Pentru acordarea creditului, sunt luate în considerare veniturile permanente: salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din străinătate de minim un an etc.

Primii pași spre noua casă verde pot fi făcuți online, pe site-ul băncii, prin simularea unui credit cu ajutorul calculatorului de rate şi prin solicitarea unei consultanțe. De exemplu, pentru un credit în valoare de 200.000 de lei, pe o perioadă de 30 de ani, cu 360 de rate egale, cu dobânda de 4,77% pe an, IRCC 2,17% plus marja fixă de 2,60%, rata este de aproape 1.045 de lei.

scroll to top