Închide

Banca Transilvania primește credit de la BERD pentru finanțarea companiilor românești afectate de război

Avatar
Agentie Bt Dialog 4
Timp de citire: < 1 minut

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut în valoare de 25 milioane de euro Băncii Transilvania, finanţarea fiind destinată susţinerii creditării de către Banca Transilvania a companiilor româneşti ce au fost afectate de războiul din Ucraina.

”RTPR a asistat Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu privire la împrumutul în valoare de 25 milioane de euro acordat Băncii Transilvania. Finanţarea este destinată susţinerii creditării de către Banca Transilvania a companiilor româneşti ce au fost afectate de războiul din Ucraina, ca parte din Cadrul BERD în valoare de 2 miliarde de euro pentru rezilienţă şi mijloace de subzistenţă, care sprijină companiile şi ţările afectate direct sau indirect de război”, anunţă firma românească de avocatură RTPR.

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat şi iniţiativa antreprenorială în 36 de economii de pe trei continente. Banca este deţinută de 71 de state, precum şi de UE şi BEI. Investiţiile BERD urmăresc să facă economiile din regiunile sale competitive, incluzive, bine guvernate, verzi, reziliente şi integrate.

Echipa RTPR care a oferit asistenţă juridică în acest proiect a fost formată din Victor Pădurari (partner), Andreea Nedeloiu (senior associate) şi Georgiana Veriveş (junior associate).

„Ne bucurăm că am încheiat o nouă tranzacţie în care am asistat BERD. Pe lângă aspectele comerciale, tranzacţia a presupus şi aspecte complicate de reglementare, pe care am reuşit să le rezolvăm într-un interval de timp foarte scurt”, a declarat Andreea Nedeloiu.

scroll to top