Închide

BestJobs: În octombrie 2020, 73% mai multe aplicări la joburi comparativ cu octombrie 2019

Avatar
dream job, application, online

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Potrivit unui studiu BestJobs, la nivelul pieței locurilor de muncă din România, candidaţii au căutat în luna octombrie noi oportunităţi profesionale într-un ritm mai accelerat cu 5% faţă de luna precedentă, iar numărul total de aplicări a crescut cu 73% în octombrie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite Bursa.

Primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români în luna octombrie sunt ocupate de joburile din domeniile financiar – contabilitate, transport şi resurse umane, cu aproximativ 70.000 de căutări în total.

Candidaţii din domeniul financiar-contabil au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un total de peste 30.000 de căutări pentru un job în acest domeniu efectuate în luna octombrie pe platforma BestJobs.

Angajaţii din domeniile medical&pharma şi IT&C au continuat şi ei să fie activi în căutarea unui nou job şi în această lună, cu un total de peste 25.000 de căutări. În acelaşi timp, rămâne crescut interesul pentru locuri de muncă remote, cu peste 20.000 de căutări în luna octombrie pentru joburi în care activitatea de zi cu zi poate fi desfăşurată în sistem work from home.

Cele mai multe angajări au fost pentru poziţii administrative şi de vânzări.

Companiile au făcut angajări în octombrie în principal pe poziţii cu rol administrativ – 32,4% din totalul angajărilor, urmate de poziţii de vânzări (19,7%) şi de muncitori calificaţi (10,5%).

De asemenea, 8 din 10 poziţii pe care companiile au căutat să le acopere au fost din categoria white collar (angajaţi cu activitate de birou), în timp ce aproape 11% au fost poziţii din categoria blue collar (lucrători / muncitori calificaţi), iar puţin peste 8% din categoria gold (poziţii de management/coordonare).

scroll to top