Închide

Bitcoin încheie cea mai proastă săptămână din noiembrie încoace, la sub 26.000 $. Cauze și efecte

Avatar
Selective focus photo of silver and gold bitcoins

Fotografie de RODNAE Productions pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

După ce ziua de joi a venit cu o scădere masivă, zi în care Bitcoin a pierdut 9% din valoare, săptămâna s-a încheiat tot în scădere pe piața criptomonedelor, cotațiile acestora rămânând sub presiune constantă, scrie CNBC. Astfel, Bitcoin a încheiat vineri cu o scădere nouă, de aproximativ 6%, până la 26.038,41 dolari, potrivit Coin Metrics.

Cotația Bitcoin a oscilat puțin peste pragul de 26.000 de dolari pe tot parcursul zilei de vineri, în căderii dramatice începute joi.

Cum Bitcoin este cea mai cunoscută și tranzacționată criptomonedă, deprecierea sa a tras în jos tot restul pieței cripto. Ether și Binance au scăzut fiecare cu aproximativ 4%, în timp ce Cardano a pierdut peste 3% vineri. Moneda XRP a Ripple a scăzut cu 13%, iar Solana a pierdut 7%.

Săptămâna aceasta a fost încheiată de Bitcoin în scădere cu 11,28%, fiind a șaptea săptămână din ultimele opt pe care o încheie în teritoriu negativ. De asemenea, a fost cea mai proastă săptămână din noiembrie încoace.

Potrivit metodologiei sale, Coin Metrics măsoară o săptămână pe piața cripto, care se tranzacționează 24 de ore pe zi, de vinerea până vinerea, la ora închiderii bursei, ora 16:00 a coastei estice a SUA (ET).

Piața criptomonedelor a fost sub presiune pe tot parcursul zilei de joi, dar a scăzut brusc în jurul orei 18.00, în urma unui articol publicat în The Wall Street Journal, potrivit căruia SpaceX, compania lui Elon Musk, și-a depreciat valoarea deținerilor în Bitcoin cu 373 de milioane de dolari cumulat, în 2022 și 2021.

“Vânzările par să fi fost în mare parte indusă de frică, pe fondul titlurilor de presă potrivit cărora SpaceX a vândut activele Bitcoin. Nu a apărut nicio dovadă că ceea ce scria în articol s-a chiar întâmplat, iar lichiditatea subțire de pe timp de vară a dus la scăderea dramatică a cotațiilor, provocând lichidări în cascadă pe piețele de instrumente derivate și amplificând și mai mult scăderea, în mod similar cu modul în care am văzut că au avut loc vânzări în episoade de panică”, a declarat Darius Tabatabai, cofondator la exchange-ul descentralizat Vertex Protocol.

De-a lungul timpului, al treilea trimestru al anului a fost, de cele mai multe ori, o perioadă de stagnare pentru Bitcoin, suprapunându-se cu sezonul estival.

În prezent, în acest trimestru, început la 1 iulie, Bitcoin a scăzut cu 14,25%, din care aproximativ 10,69% sunt atribuite perioadei trecute din luna august. În ciuda slăbiciunii recent arătate pe piață, Bitcoin-ul este încă în creștere pe ansamblul acestui an, cu aproximativ 57% față de sfârșitul anului trecut.

scroll to top