Închide

Bitcoin s-a prăbuşit miercuri, fiind tranzacţionat în declin cu 5,5%

Avatar
btc, bitcoin, cryptocurrency

Fotografie de 15958319 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Bitcoin s-a prăbuşit miercuri, cedând toate câştigurile înregistrate de la începutul acestei săptămâni, fiind tranzacţionat în declin cu 5,5% la 42.422,84 dolari pe unitate, conform Coin Metrics, transmite CNBC.

Marţi, bitcoin a urcat până la 45.913,30 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din aprilie 2022.

Scăderea de miercuri a urmat evoluţia negativă a bursei americane Nasdaq, care a avut cea mai proastă zi din octombrie, în timp ce traderii au evitat acţiunile tehnologice, după ce acestea au condus avansul în 2023.

Acţiunile de pe Wall Street au fost tranzacţionate în scădere miercuri, în timp ce randamentele obligaţiunilor au crescut.

Tot miercuri, preşedintele Rezervei Federale din Richmond, Thomas Barkin, a avertizat că, deşi vede o aterizare uşoară a economiei în viitor, creşterile ratelor dobânzilor rămân ”pe masă”.

Investitorii au sperat să vadă reduceri de dobânzi în 2024, după ce oficialii Fed, la cea mai recentă întâlnire a lor, din decembrie, au decis să menţină nechimbate dobânzile şi au indicat trei reduceri de dobânzi în acest an.

Înainte de creşterea din noul an, bitcoin ieşea dintr-o perioadă de consolidare de trei săptămâni, dar a reuşit totuşi să încheie decembrie cu un câştig de 12%. Bitcoin a încheiat 2023 în creştere cu 157%. ​

scroll to top