Închide

Doi giganți britanici de retail se retrag din domeniul bancar

Avatar
Tesco Love

Fotografie de Simone Hutsch pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Doi giganți britanici de retail se retrag din domeniul bancar: Tesco își vinde divizia bancară către Barclays, urmând exemplul recent al lui Sainsbury. Ambii aveau ambiții mari în sectorul financiar, dar obținerea unei cote de piață decentă s-a dovedit mai dificilă decât se aștepta, potrivit RetailDetail.eu.

Asigurările rămân

Barclays achizitioneaza Tesco Bank pentru 600 de milioane de lire sterline (700 de milioane de euro). Oferta include toate cardurile de credit și împrumuturile personale negarantate. Cu toate acestea, cardurile cadou, bancomatele și asigurările vor fi în continuare oferite sub marca Tesco.

Acordul implică un acord de distribuție pe 10 ani pentru a vinde produse financiare sub marca Tesco, relatează Financial Times. Acestea se potrivesc cu oferta de bază a retailerului, au o cerere scăzută de capital și sunt profitabile, susține retailerul.

Fara succes

Anterior, Sainsbury’s a raportat, de asemenea, că își va renunța treptat la operațiunile bancare și, în schimb, va începe să vândă servicii financiare prin terți. Ambele lanțuri s-au aruncat în sectorul bancar în lansarea lor de expansiune în anii 1990, sperând să câștige cota de piață ușor și ieftin. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a dovedit a fi atât de ușor.

Barclays preia peste 2.800 de angajați de la Tesco. Acordul este de așteptat să fie finalizat în a doua jumătate a anului, după aprobarea organului de supraveghere a competiției. CEO-ul Tesco, Ken Murphy, spune că va investi veniturile din vânzare în propuneri noi și inovatoare pentru clienți.

scroll to top