Închide

Bitcoini de 50 de mil. EUR confiscați de pomană: infractorul nu vrea nicicum să divulge parola

Avatar
meme, nerd, funny

Fotografie de Sammy-Williams pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Procurorii germani au confiscat de la un infractor cibernetic bitcoini de peste 50 de milioane de euro, dar s-au lovit de o problemă pe care nu o anticipau: nu pot debloca banii, deoarece răufăcătorul nu vrea nici în ruptul capului să le spună parola, scrie Reuters.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare și, între timp, și-a și ispășit pedeapsa, menținând tăcerea în privința parolei pe tot parcursul acestei perioade, deși poliția a făcut în zadar eforturi repetate pentru a sparge parola și a accesa suma de peste 1.700 de bitcoini, potrivit unui procuror din orașul bavarez Kempten.

“L-am întrebat, dar nu ne-a spus-o”, a declarat procurorul Sebastian Murer pentru Reuters. ”Poate că nici el nu o știe”, a adăugat el.

Bitcoinii sunt păstrați într-un ”portofel digital”, adică un progrămel securizat prin criptare. Pentru deschiderea ”portofelului”, este necesară o parolă de decriptare, altfel bitcoinii nu pot fi accesați. Dacă utilizatorul uită sau pierde parola, nu poate deschide portofelul.

Bărbatul fusese condamnat la mai bine de doi ani de închisoare pentru instalarea neautorizată a unui program software pe alte computere ca să ”mineze” bitcoini.

La vremea când a intrat în închisoare, suma lui de bitcoini valora abia o mică parte din valoarea actuală. Prețul bitcoin-ului a crescut spectaculos în ultimul an, atingând un record de 42.000 de dolari în ianuarie. La ora 4PM GMT, se tranzacționa la peste 38.000 de dolari, potrivit site-ului Coindesk, specializat în criptomonede și tehnologia blockchain.

Procurorii germani au anunțat că au luat măsuri pentru a se asigura că nici infractorul nu poate accesa ”tezaurul” virtual.

scroll to top