Închide

Boeing, în discuții pentru preluarea furnizorului care a fost implicat în multe dintre problemele de fabricație recente

Avatar
Engines of boeing c 17

Fotografie de Amar Preciado pe Pexels

Timp de citire: 2 minute

Boeing este în discuții pentru a prelua Spirit Aerosystems, furnizorul care a fost implicat în multe dintre problemele de fabricație recente, potrivit BBC.

Compania, un important furnizor global de componente aeriene, a fost separată de Boeing în 2005, ca parte a unei campanii de reducere a costurilor.

Aceasta continuă să se bazeze pe Boeing pentru mai mult de două treimi din activitatea sa.

Boeing a fost supus unor presiuni în ceea ce privește procesul de fabricație după ce o piesă a unuia dintre avioanele sale a explodat în aer în luna ianuarie.

În urma analizei efectuate de guvernul american cu privire la această explozie, s-a constatat că șuruburile destinate fixării panoului au fost îndepărtate de la fabrica Boeing din Washington, aparent pentru a repara niturile deteriorate, și nu au mai fost niciodată reinstalate.

Piesa fusese fabricată de Spirit, înainte de a fi trimisă la Boeing pentru asamblare finală.

Săptămâna aceasta, Administrația Federală a Aviației (FAA), care investighează Boeing după incident, a acordat Boeing 90 de zile pentru a elabora un

“plan de acțiune cuprinzător”

pentru îmbunătățirea sistemelor sale de management al siguranței.

Boeing a colaborat deja îndeaproape cu Spirit pentru a rezolva o serie de probleme de calitate, care au cauzat întârzieri în livrarea avioanelor și au dus la numirea unui nou director executiv la Spirit anul trecut.

Într-o declarație transmisă vineri agenției de știri Reuters, Boeing a declarat:

“Credem că reintegrarea operațiunilor de producție ale Boeing și Spirit AeroSystems ar consolida și mai mult siguranța aviației, ar îmbunătăți calitatea și ar servi intereselor clienților, angajaților și acționarilor noștri”.

În urma informațiilor privind discuțiile de preluare, acțiunile Spirit au crescut vineri cu peste 10%, ceea ce i-a conferit o valoare de piață de peste 3,7 miliarde de dolari.

Însă acțiunile Boeing au scăzut cu peste 1% după ce discuțiile au fost raportate pentru prima dată în Wall Street Journal.

Spirit, despre care Journal a spus că are în vedere și vânzarea unității sale nord-irlandeze către Airbus, nu a răspuns la solicitarea BBC de a comenta.

Spirit are peste 20.600 de angajați în întreaga lume, inclusiv aproximativ 3.400 în Belfast și 1.120 în Prestwick.

scroll to top