Închide

Boeing va plăti 51 milioane de dolari Departamentului de Stat al SUA pentru repetate încălcări ale exporturilor de date

Avatar
1494616 Fc5e1bdc4a 280

foto: @Momo Jet

Timp de citire: < 1 minut

Boeing a declarat joi că a ajuns la un acord de 51 de milioane de dolari cu Departamentul de Stat al SUA pentru numeroase încălcări ale exporturilor de date, inclusiv legate de angajații chinezi care au descărcat în mod necorespunzător documente legate de programele Pentagonului.

Trei angajați chinezi au descărcat date tehnice care implică programe, inclusiv ale avioanelor de luptă americane

Departamentul de stat a declarat că, între 2013 și 2017, trei angajați chinezi de la unitățile Boeing din China au descărcat date tehnice care implică programe, inclusiv ale avioanelor de luptă F-18, F-15 și F-22, sistemul de avertizare și control aeropurtat E-3, AH- 64 elicopter de atac Apache și racheta de croazieră AGM84E.

Boeing a spus că au existat descărcări suplimentare neautorizate de date tehnice la Boeing și la unitățile partenere din 18 țări, inclusiv Australia, Canada, Franța, Germania, Hong Kong, India, Italia, Japonia, Kenya, Maroc, Rusia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Thailanda, Taiwan, Ucraina și Regatul Unit din 2013 până în 2018.

Boeing a fost implicat, de asemenea, în unele exporturi neautorizate de materiale de apărare și date tehnice legate de programele de apărare către o serie de țări, inclusiv Israel, Turcia și Liban, a declarat departamentul de stat, potrivit B1TV.ro.

Boeing a dezvăluit în mod voluntar încălcările, care au avut loc în cea mai mare parte înainte de 2020.

scroll to top