E și România pe lista neagră? Bosch vrea să elimine aproximativ 3.500 de locuri de muncă în divizia sa de electrocasnice
Bosch vrea să elimine aproximativ 3.500 de locuri de muncă în divizia de electrocasnice la nivel mondial. Se preconizează că reducerile de personal vor dura până în 2027. În Germania, 450 de locuri de muncă sunt afectate în acest an. Nu este clar dacă sunt afectați și angajații din România.
Grupul tehnologic Bosch vrea să reducă din nou locurile de muncă – de data aceasta la divizia de aparate de uz casnic Bosch.
“Pe baza volumului actual de afaceri, BSH intenționează să reducă aproximativ 3.500 de locuri de muncă în sectorul indirect la nivel global până la sfârșitul anului 2027, dintre care 1.000 în acest an”,
a anunțat vineri, la Munchen, o purtătoare de cuvânt a companiei, citată de Der Standard.
În Germania, 450 de locuri de muncă vor fi afectate de aceste planuri în acest an.
Potrivit purtătoarei de cuvânt, domeniul indirect include, printre altele, administrația. Prin urmare, producția nu este afectată inițial. Nu este clar dacă vor fi afectate și locurile de muncă din România, dar nici în Austria – ca răspuns la o solicitare a APA, au fost comunicate doar cifrele globale pentru reducerile planificate.
Potrivit purtătoarei de cuvânt, nu se dorește momentan dezvăluirea altor detalii.
Divizia de electrocasnice Bosch (BSH) are aproximativ 300 de angajați și cinci magazine Bosch în Austria, a continuat purtătoarea de cuvânt. Potrivit informațiilor de pe pagina de internet a Bosch, compania are în total aproximativ 3.100 de angajați și douăsprezece locații în Austria, printre care Viena, Linz și Hallein.
Bosch în România
Grupul Bosch este prezent de aproape 30 de ani în România și are aproximativ 9.830 de angajați în șase entități. În 2022, Bosch a generat vânzări consolidate în valoare de 512 milioane de euro pe piața din România.
Pe lângă centrele sale de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și fabricile din domeniul Soluțiilor de mobilitate din Cluj și Blaj, Bosch mai operează o unitate de producție din domeniul Tehnologiei industriale, tot la Blaj, precum și un centru pentru soluții de externalizare a proceselor de afaceri, la Timișoara.
În București, Bosch administrează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor de activitate Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, tot în capitala României se află și o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața aparatelor electrocasnice.
Directorul general al Bosch, Stefan Hartung, anunțase că în viitor compania va trebui să se mulțumească cu mai puțini angajați.