Închide

Brandurile de lux LVMH se descurcă tot mai bine. Chinezii și americanii dau iama la shopping

Avatar
Louis Vuitton China

Foto: People's Daily

Timp de citire: 2 minute

Gigantul de lux LVMH -Louis Vuitton Moet Hennessy- s-a descurcat mai bine la începutul acestui an, crescându-și vânzările cu 30%, conform RetailDetail. Consumatorii chinezi și americani, în special, sunt din nou bucuroși să se delecteze cu genți de mână Louis Vuitton și Dior sau cu șampanie Moet și cognac Hennessy în absența altor forme de divertisment.

LVMH continuă să depășească așteptările analiștilor și investitorilor. În primul trimestru, la un an de la izbucnirea pandemiei fatale de coronavirus, grupul de lux a înregistrat o creștere a vânzărilor de 30% pe o bază comparabilă. Cifra de afaceri a înregistrat 13,96 miliarde de euro, în timp ce analiștii au prezis cu un miliard mai puțin.

În mod remarcabil, grupul francez al multimilionarului Bernard Arnault s-a descurcat de asemenea bine, indiferent de efectul Covid: chiar și în comparație cu primul trimestru al anului 2019, cu mult înainte de Covid-19, vânzările comparabile au crescut cu 8%. Acest lucru se datorează în principal îmbrăcămintei și articolelor din piele ale grupului, cu Louis Vuitton și Dior în calitate de branduri-vedetă.

Aceste două branduri au înregistrat cu 52% mai multe vânzări decât acum un an. Vânzările pentru 2019 au fost, de asemenea, cu 37% mai mari.

Potrivit unei analize a Financial Times, în principal populația chineză și americană este cea care se răsfață cu produse de lux în lumina pandemiei. Europa, pe de altă parte, rămâne setată pe modul de criză. Cum oportunitățile de călătorie sunt strict limitate, absența cumpărătorilor chinezi în magazinele europene de lux este izbitoare și lasă un gol pe piață.

În același timp, lipsa călătoriilor oferă un impuls de a consuma mai mult acasă, inclusiv articole precum genți de mână și șampanie. Deci, la LVMH, nu numai că recuperarea pare să fie în curs, dar holdingul este deja pe drumul creșterii. Cu toate acestea, va trebui să așteptăm și să vedem ce se întâmplă când restricțiile Covid sunt ridicate complet pentru a vedea impactul preluării extrem de scumpe a lanțului de bijuterii Tiffany & Co. Fiul lui Arnault, printre altele, trebuie acum să orienteze integrarea în direcția corectă a brandului din New York.

Marile grupuri de lux nu oferă în prezent previziuni specifice pentru acest exercițiu financiar.

scroll to top