Închide

Brandurile folosesc din ce în ce mai des Instagram Reels. Tik Tok continuă să crescă vertiginos

Avatar
smartphone, notebook, social media

Fotografie de USA-Reiseblogger pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Brandurile apelează din ce în ce mai mult la formate video de scurtă durată, cum ar fi Instagram Reels, pentru a-și consolida prezența pe rețelele de socializare și pentru a se implica în relația cu consumatorii, potrivit unui nou studiu realizat de Emplifi, citat de ESM Magazine.

Studiul Emplifi, Unleashing the Power of Video: Key Trends Driving Social Media Engagement, a examinat comportamentul și tendințele din social media în al doilea trimestru al anului și a constatat că Instagram Reel a depășit toate celelalte tipuri de conținut pe aplicația de socializare, generând cu 55% mai multe interacțiuni decât postările cu o singură imagine și cu 29% mai multe interacțiuni decât postările video standard.

Instagram Reel a obținut 75 de interacțiuni per postare în al doilea trimestru, în timp ce Instagram Carousel (postări cu mai multe imagini) au obținut 74 de interacțiuni pe postare, a precizat Emplifi.

În timp ce doar 11% din toate postările Instagram ale mărcilor sunt plasări Reel, aproximativ 87% dintre mărci au folosit Reel cel puțin o dată în acest trimestru, ceea ce reprezintă o creștere de 26% față de anul trecut.

“Deoarece peisajul social media evoluează și se schimbă într-un ritm atât de rapid, este esențial ca agenții de marketing să aibă acces la informații care îi pot ajuta să obțină cel mai mare profit pentru banii pe care îi investesc în marketing”, a comentat Zarnaz Arlia, Chief Marketing Officer, Emplifi. “O perspectivă cheie din acest raport este că, în ciuda unei scăderi continue a implicării pe Instagram în ultimul trimestru, platforma oferă în continuare cele mai mari rate de implicare pentru branduri în comparație cu Facebook și Twitter.”

Verificarea pe Twitter

O altă concluzie notabilă din raport se referă la verificarea Twitter, care din aprilie a impus o taxă de 8 dolari, ca parte a revizuirii de către Elon Musk a afacerii social media.

Emplifi a analizat peste 40.000 de conturi de marcă de pe Twitter și a descoperit că, la 11 aprilie, cu o săptămână înainte ca platforma să înceapă să perceapă o taxă de abonament pentru statutul Twitter Blue, aproximativ 4% dintre conturi erau verificate. Până la 30 iunie, acest procent a crescut la 9%.

TikTok continuă să crească vertiginos

În altă ordine de idei, raportul Emplifi a constatat că creșterea numărului de utilizatori TikTok continuă să crească vertiginos, marca medie înregistrând o creștere de cinci ori a numărului de adepți TikTok în al doilea trimestru al anului.

În timp ce TikTok este superior în ceea ce privește ratele de implicare, Instagram Reels încă depășește platforma în ceea ce privește reach-ul, interacțiunile și vizualizările video, a declarat Emplifi.

“Este timpul ca agenții de marketing să își îmbrățișeze pe deplin eforturile video, iar acest lucru înseamnă totul, de la Instagram Reels și Facebook Live Video la conținutul TikTok și chiar GIF-uri pe Twitter”, a adăugat Arlia. “Videoclipul de formă scurtă explodează, iar mărcile care se vor apleca asupra acestei tendințe vor obține un avantaj competitiv major.”

scroll to top